Íme, a diétás álomdesszert: roppanós csokirétegbe rejtett isteni málnás túrókrém. Íze, illata, megjelenése egyaránt varázslatos. Ráadásául ez a finomság cukor nélkül készül, csupa egészség! Próbáld ki!

Nulla cukor, semmi liszt: Csokoládés túrófalatka lett a február új kedvence

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 ek. édesítőszer
  • 2 ek. tejszín
  • 1 ek. Vanilla kivonat
  • 1 csipet só
  • 3 ek. villával áttört málna (szűrd át, a magokat távolítsd el) ez el is hagyható
  • 2 ek. langyos kókuszolaj
  • 20 dkg keserű csokoládé

Így készítsd:

1. A túrót és az édesítőt alaposan keverd össze, lehetőleg mixerben, így igazán krémes lesz az állaga.

2. Add hozzá a túróalaphoz a mag nélküli málnapürét, a vaníliát illetve a csipet sót, és szintén a mixerrel dolgozd össze.

3. Jöhet a kókuszolaj, mely stabil tartást ad a desszertnek! Folyamatos kevergetés mellett lassan csorgasd a túrókrémbe. Továbbra is mixerrel dolgozz!

4. Amikor már tejesen sima a krém, tedd egy tálkába a túrót, egy órára mehet a fagyasztóba!

5. Ha lejárt az idő, teáskanál segítségével formálj belőle kisebb gömböcskéket. Ezeket óvatosan sorakoztasd sütőpapírral borított tálcára – kb. 40-50 darab lesz. A tálcát told be a mélyhűtőbe és legalább 1 órán át hagyd dermedni a túrót.

6. Az alaposan átfagyott túrófalatkákat mártsd egyesével a lágy csokiba, amit a tejszínnel vízgőz felett készíts el, majd tedd vissza a tálcára. Nem tudod elrontani, mert a csoki azonnal megdermed a jeges túró felületén!

7. Fogyasztásig tárold hűtőben. (Nem a fagyasztóban!)

Mennyei finomság, egyszerűen nem lehet abbahagyni! Persze nem is kell, legalábbis amíg tart a készlet, mert ez a desszert nem tartalmaz szénhidrátot! Bátran ehetsz belőle annyit, amennyit csak bírsz!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink