Meghódítani valakit könnyű. Na de megtartani éveken át? A kapcsolatért dolgozni kell – közhely. Vajon mi a láthatóan boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatok titka? Lehet, hogy néha csak apróságokról van szó? Íme, 9 dolog, amit talán elleshetünk a boldog pároktól.

Less el! A boldogság receptje pároktól

1. Közel az ágyban

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a kiskifli-nagykifli felállás – vagyis fekvés – nem csak az adott pillanatot teszi meghitté, de a társak közötti kapcsolatot is mélyíti. A kutatásban részt vevő bújós párok – akik éjszakánként közel alszanak egymáshoz – 94 százaléka azt állítja, hogy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban él. Ez persze nem azt jelenti, hogy akiknek éjjel kényelmetlen a másik közelsége, azoknak a szakadék felé tart a párkapcsolatuk. Mindenesetre a kutatás eredményei szerint a távolságot tartóknak „csak” 68 százaléka él boldog párkapcsolatban.

2. Hátrább a negatív gondolatokkal!

Sokan szeretnek panaszkodni. Igaz ez a párkapcsolatukra is: amit rossznak vélnek, amit nem szeretnek benne, azt gyakran vágják a másik fejéhez. Pedig jobb lenne, ha épp az ellenkezőjét tennék: néha beszéljék meg, mit szeretnek a kapcsolatukban. Jó a szex? Sok a közös téma? Jól el tudnak beszélgetni? Készítsenek listát a párjával arról, hogy mi az az öt dolog (a lista lehet hosszabb is), amit a legjobban szeretnek a kapcsolatukban. A gyengeségek helyett fókuszáljanak az erősségeikre.

3. Egy kis kedvesség sohasem árt

Drága ékszerek, egzotikus utazások, elegáns éttermek – csupa jó dolog. De gyakran azért nem elegendőek a jó kapcsolathoz. „A kevesebb néha több” – elve ebben az esetben is igaz. Egy kedves gesztus, egy csokor frissen szedett virág, egy saját készítésű finom sütemény, apró meglepetések: sokkal többet jelenthetnek, mint a drága ajándékok.

4. Szex minden héten

Akár stresszeli, akár örömtáncra készteti ez a pont, a tartalma igaz: heti legalább egyszeri szerelmeskedés boldogabbá teheti a párkapcsolatot. Szorosabb lesz a kötelék, arról már nem is beszélve, kevés dolog űzi el jobban a stresszt, mint a szex.

szex, nők, kérdés, tudás, ágy

Fotó: Shutterstock

5. Ki a komfortzónából!

Munka, edzés, főzés, vacsora, zuhany, alvás. A napi rutinhoz könnyű hozzászokni és segít átvészelni a nehezebb napokat. A megszokás azonban nem tesz túl jót a kapcsolatnak – hogy finoman fogalmazzunk. Érdemes minél többször legyőzni a lustaságunkat és kreatív programokat kitalálni. Iktassanak be különleges randiesteket, kezdjenek új, közös hobbiba, kiránduljanak olyan helyekre, ahol még nem jártak, fedezzenek fel új helyeket, éttermeket a városban. A megszokottól eltérő programok segítenek felpörgetni a fáradt kapcsolatot.

6. Bizalom, bizalom, bizalom

Ahhoz, hogy elkötelezettek maradjunk a párunk mellett, bíznunk kell benne – nem csak a hűségében, de abban is, hogy jó szándékú. Elfelejtett valamit a bevásárláskor? Rendetlenséget hagyott maga után? Ne vegyük rögtön személyes sértésnek! Ha így állunk a párunkhoz, a veszekedések is civilizáltabban zajlanak majd. Higgyünk benne, hogy alapvetően jót akar a másik, attól függetlenül, hogy esetleg valamivel – akaratán kívül – megbántott.

7. Közösen a zuhany alatt

Környezet- és pénztárcakímélő (hiszen spórolnak!), ráadásul a kapcsolatot is erősíti. Arról már nem is beszélve, hogy még a hátuk is garantáltan tiszta lesz.

8. Reális elvárásokat!

Sohasem árt, ha magasabbra emeljük a lécet, de az őrült elvárások bizony kapcsolatgyilkosok lehetnek. Ne várja el a párjától, hogy kitalálja a gondolatait, hogy azonnal ugorjon, ha ön úgy kívánja. Felesleges csalódásoktól kíméli meg magát, ha nem támaszt irreális elvárásokat a párja irányában, aki szintén nyugodtabb lesz, ha nem kell lehetetlen kívánságoknak megfelelnie.

9. Tegyék el a telefont!

Semmi baj nincs azzal, ha a közösen töltött idő alatt is az internetet böngészik vagy éppen a barátaikkal csevegnek a közösségi oldalakon. Azonban amikor már több időt töltenek a virtuális térben, mint egymással, akkor gond lehet. Ha nehezen teszik le az okostelefont, kössenek kompromisszumot: például a közös programok alatt, az asztalnál vagy az ágyban már tilos a kütyük használata.

Sporttal a boldogságért

Skandináv boldogság

Trükkök, tippek a boldogsághoz

Boldogságprogram pároknak

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink