Miért olyan vékonyak a kínai nők, mitől olyan kicsattanóan egészségesek a brazil vagy a görög asszonyok? Minden nőnek, függetlenül attól, hol él, megvannak a sajátos kis trükkjei, amelyekkel megőrizheti alakját. Van, aki a kókuszolajra, és van, aki a reggelire esküszik. Tegyünk egy kis világ körüli utat, és lessünk el néhány trükköt más országok lakóitól.

Hogyan fogynak a nők Brazíliától Kínáig?

A nők Angliában: Sosem hagyják ki a reggelit

A britek 60 százalékkal nagyobb valószínűséggel szánnak időt egy kényelmes, kellemes reggeli elfogyasztására, mint a gyakorta csak egy fánkot bekapó vagy egészen délig éhező amerikaiak. Nagy-Britanniában a reggeli a nap legfontosabb étkezése.

Miért működik? Mert egy megfelelő mennyiségű fehérje és szénhidrát összetételű reggeli segít megelőzni a déli falásrohamot, egész napra csökkenti az étvágyat, energiával tölti fel a testet és az idegrendszert. Mindezek mellett megindítja az anyagcsere-folyamatokat, rendben tartja az emésztést. Rendszeres reggelivel naponta 150 kalóriát takaríthatunk meg.

Pluszpozitívum: A megfelelő mennyiségű és összetételű reggeli 40 százalékkal növeli a koncentrációs készséget és a memóriát, jótékonyan hat az idegrendszerre.

Tipp: Ha nincs ideje reggelit készíteni, csinálja meg már előző este, és tegye a hűtőbe. Így reggel csak ki kell kapni a hűtőből és lehet is enni.

A nők Indiában: Mindenhová gyalog mennek

Egy átlagos nő Indiában naponta minimum 3-4 kilométert gyalogol. Mindenhová gyalog mennek, mindent gyalogosan intéznek. Az elhízás aránya Indiában szinte elenyésző, és ez nem csak a szegényebb területekre igaz.

Miért működik? Napi akár egy óra gyaloglás is 50 százalékkal gyorsítja a fogyás mértékét. Ennek oka, hogy a felpezsdült zsírégetés a mozgás után sem áll le, továbbra is pusztulnak a zsírsejtek, pörög az anyagcsere.

Pluszpozitívum: Rendszeres testmozgással nem csak a fogyást segíthetjük elő, de növelhetjük az állóképességet, erősíthetjük a tüdőt, a szívet, sőt csökkenthetjük olyan betegségek kialakulásának az esélyét, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek. Használjunk a zsírégetés fokozására és a gyorsabb teltségérzet elérése érdekében intenzív indiai fűszereket!

A nők Kínában: Rengeteg friss ételt esznek

Annak ellenére, hogy Kína rendkívül sok konzervet, illetve csomagolt, zacskós ételt állít elő, a kínaiak mégis a friss ételekre esküsznek. Kínában kétszer annyi friss zöldség- és gyümölcsféleség fogy, mint például Amerikában vagy Nagy-Britanniában. Minden fogásuk, legyen az hideg vagy meleg étel – bár ez utóbbit részesítik előnyben – tartalmaz valamilyen zöldséget. Rengeteg zöldséges húst, tésztát és forró zöldséglevest fogyasztanak.

Miért működik? A zöldségek magas rosttartamuk miatt kellemesen laktatnak, telítenek, serkentik az emésztést, segítik az anyagcsere-folyamatokat. Ráadásul nem csak sok rostot, de sok vitamint is juttathatunk a szervezetünkbe zöldség- és gyümölcsfogyasztással.

Pluszpozitívum: A feldolgozatlan élelmiszerek nem tartalmaznak adalékanyagokat, ízfokozókat, felesleges cukrot és transzzsírsavat, amelyek akadályozhatnák a fogyást vagy rossz hatással lennének az emésztésre.

A nők Görögországban: Ügyelnek arra, hogy mindig legyen otthon olívaolaj és bor

Egy átlagos görög 26 liter extraszűz olívaolajat és ugyanennyi vörös- és fehérbort fogyaszt el egy év alatt. Azt gondolhatnánk, ennyi zsírtól és alkoholtól nemhogy kövérek, de még betegek is leszünk, ám ennek éppen az ellenkezője igaz.

Miért működik? Napi egy-két deci vörös- vagy fehérbor sokkal érzékenyebbé teszi az izomsejteket az inzulinra. Alkohol hatására az izmok gyorsabban dolgozzák fel a cukrot és a zsírt, így azoknak nincs idejük súlyfeleslegként lerakódni. Az extraszűz olívaolaj egészséges zsírnak minősül, antioxidánst tartalmaz, csökkenti az étvágyat és a derékbőséget. Természetesen nem korlátlan fogyasztás esetén! Az optimális, naponta elfogyasztható olívaolaj-mennyiség 2 evőkanál.

Pluszpozitívum: Az olívaolaj és az alkohol serkenti az anyagcsere-folyamatokat, így segít megelőzni a puffadást, hasfájást.

A nők Srí Lankán: Kókuszolajjal főznek

Srí lankán az emberek átlagosan 120 darab kókuszdiót esznek meg évente, akár kókuszolaj, kókusztej vagy a kókuszdió húsának formájában, mégsem kövérek. Pedig a kókusz nem éppen diétás hatásáról híres, a Srí Lanka-i nők mégis szívesen sütnek-főznek kókuszolajjal vagy kókusztejjel.

Miért működik? A kókuszolaj természetes forrása a zsírok egy ritka csoportjának, a közepes láncú zsírsavaknak. Elfogyasztása után ugyanis a kókuszolaj azonnal a májba kerül, ahol feldolgozódik, hasznosul az elfogyasztott energia. A zsírégetés akár 50 százalékkal is felgyorsulhat, más típusú zsiradék fogyasztásához képest.

Pluszpozitívum: Az olívaolajhoz hasonlóan kókuszolajból is naponta 2 evőkanálnyi a megfelelő mennyiség, ám fogyaszthatunk naponta 2-3 deciliter kókusztejet vagy akár 4-5 dekagramm kókuszhúst is.

Tipp: A kókuszolaj íztelen, szagtalan, és nem veszít semmit hasznos tápanyagaiból és jó tulajdonságaiból akkor sem, ha magas hőmérsékleten hasznosítjuk, így kiválóan alkalmas sütésre, főzésre egyaránt.

A nők Brazíliában: Mindenhez babot vagy rizst kevernek

A brazilok szinte minden étkezéshez adnak egy kevéske, 1-2 evőkanálnyi babot vagy rizst. Ezzel az aprócska trükkel akár a duplájára is növelhetik a zsírégetést. Ráadásul 23 százalékkal csökkentik az esélyét az elhízás és az elhízással kapcsolatos betegségek kialakulásának.

Miért működik? A babbal 15 gramm étvágycsökkentő fehérjét juttatunk a szervezetbe, amely laktat, telít, így már kisebb adag étellel is jóllakhatunk. A rizzsel pedig sok rostot, B-vitamint fogyasztunk el, ezek együttes hatása stabilizálja a vércukorszintet, segít megelőzni a falásrohamokat és a hirtelen vércukorszint-zuhanást.

Pluszpozitívum: A barna rizs vér- ás májtisztító hatású, az egyik legjobb méregtelenítő étel. Keverhető levesbe, salátába, ragukba is, de fogyasztható köretként is. A bab remek kiegészítő húsok, raguk mellé, de nagyszerűen megállja a helyét salátákban is.

A sószegény diéta alapja

20 dolog amit minden nőnek tudnia kell a jó szexről

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink