A lábszagért elsősorban azok a baktériumok a felelősek, amelyek napközben, a zárt cipő viselésekor szaporodnak el. Ezért összeszedtünk pár házi trükköt, amelyekkel kezelhető vagy megelőzhető a lábszag.

9 praktika a lábszag ellen!

1. SZÓDABIKARBÓNÁS LÁBFÜRDŐ

A szódabikarbóna a konyhánk egyik legnagyobb csodaszere, arcmaszktól kezdve samponig szinte bármire használhatjuk. Lábszag elűzéséhez készítsünk otthon egy finom, meleg lábfürdőt, de illatos tusfürdő helyett szórjunk bele szódabikarbónát. Áztassuk benne tíz percig a lábunkat, majd töröljük szárazra alaposan. Ismételjük meg hetente többször, ha kell, akár naponta is. Garantáltan eltünteti a szagokért felelős baktériumokat. Tusfürdő helyett szórjunk bele szódabikarbónát. Áztassuk benne tíz percig a lábunkat, majd töröljük szárazra alaposan. Ismételjük meg hetente többször, ha kell, akár naponta is. Garantáltan eltünteti a szagokért felelős baktériumokat.

2. ILLÓOLAJOK

Az illóolajok nem csak a hangulatunkat javíthatják, de antibakteriál is hatással is bírnak. Ha például levendulaolajat öntünk a lábvizünkbe, képes végezni a baktériumokkal – ráadásul még fi nom illatunk is lesz tőle.

3. ECET, A MÁSIK CSODASZER

A szódabikarbónához hasonlóan az ecet felhasználása is igen sokféle lehet. A lábunkra is sokféleképpen használhatjuk: tehetünk a lábmosó vízbe egy-két kanállal, vattapamacsra öntve átmasszírozhatjuk a talpunkat, vagy pedig a cipőnket kezelhetjük vele. Baktériumölő hatása mellett kiválóan képes a gombás megbetegedések gyógyulását is elősegíteni.

4. CIPŐS SZAGTALANÍTÓ HÁZILAG

A szódabikarbóna a lábbelinkkel is csodát tud művelni. A szagért felelős baktériumok ugyanis leginkább nedves környezetben képesek elszaporodni, vagyis az izzadt cipőnk kiváló táptalaj a számukra. Ezért fontos, hogy ne csak a lábunkról, a cipőnkből is kiűzzük őket. Egy nejlon zoknipárba tegyünk fél-fél csomag szódabikarbónát, a száját csomózzuk össze, és tegyük bele éjszakára a cipőnkbe. A szódabikarbónának nagyon jó a nedvszívó képessége, így reggelre száraz cipőbe bújhatunk majd bele.

5. IZZADÁS ELLEN HINTŐPOR

Ahhoz, hogy egy hosszú nap után is bátran le merjük venni zárt cipőnket, nem elég megszüntetni a szagokat okozó baktériumokat, de meg is kell előzni a kifejlődésüket. Ehhez pedig csak egy kis hintőporra van szükség, amellyel kissé megszórjuk a lábunkat, mielőtt zoknit és cipőt húznánk rá.

6. HÁZI LÁBKRÉM

Néha nem elég a kész termékeket megvenni a boltban, érdemes egy kis házi praktikával felturbózni őket. Az esti lábkrémünkhöz keverjünk pár csepp citromolajat, és kenjük be vele mindkét lábfejünket éjszakára. A citromban található természetes savakat ugyanis nem tudják elviselni a baktériumok, ráadásul még finom puha is lesz a bőrünk.

7. KUKORICALISZT

A kukoricalisztet kivételesen ne az ételünkbe, hanem a szódabikarbónához hasonlóan a cipőnkbe tegyük, nedvszívó képessége miatt ugyanis reggelre így is száraz cipőbe léphetünk. De ha csak kukoricakeményítő van otthon, abból is szórhatunk egy keveset a cipőnkbe és akár a száraz lábunkra is, mert képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat.

8. FEKETE TEÁS LÁBFÜRDŐ

A fekete tea nagy mennyiségben tartalmaz csersavat, ami képes elpusztítani a baktériumokat, ráadásul még az izzadást is képes valamelyest korlátozni. Nem kell mást tennünk, csak fél liter vizet összeforralni 2 filter fekete teával, és ezt hozzáadni az esti lábfürdőnkhöz. Húsz-harminc perc áztatás már hatásos lehet a kellemetlen illatok elleni küzdelemben.

9. TALPBETÉTEK

Minden házi praktika ellenére nem árt, ha téli cipőinket kibéleljük boltban kapható, aktívszenes talpbetéttel, amely nem csak a szagokat semlegesíti, de magába szívja a nedvességet is. Azonban ne felejtsük el havonta-kéthavonta cserélni ezeket.

Ezt árulja el a személyiségéről a kedvenc rúzsának színe

Elvarázsolta a táncverseny zsűrijét a Down-szindrómás lány

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink