Sokan azt hiszik, hogy jól készítik el a salátát, de vagy az adagokkal, vagy a hozzávalók minőségével bajba kerülnek! Hoztunk egy kis segítséget!

Halmozzunk?! Mi kerüljön a salátába?

Mindennek az alapja a saláta! Azonban a hagyományos jégsalátán kívül, készülhet kínai kelből, szívsalátából, rukkolából, spenótból, de akár káposztából is az ételünk. Ha unalmassá válnak a megszokott ízek, és akár pitypanggal is bővítené a salátáját, akkor ezt a cikket is olvassa el! A tányérről nem hiányozhat valami igazán ropogós hozzávaló sem! Sokan esnek abba a hibába, hogy ezt sós pálcikával, pirítóssal, vagy krutonnal akarják letudni. A szénhidrátbombák helyett, jó megoldás lehet az uborka, a répa, az alma és különböző magok is! Valami puha, lágy hozzávaló sem árt! Ez lehet sajt is, azonban kiemelten figyeljünk a mennyiségre! Ha már 2-3 marék sajt kerül egyetlen adagba, akkor nem igazán diétás salátát készítünk. Puha hozzávaló lehet még az avokádó, a paradicsom és a grillezett édesburgonya is.

A váratlan finomságok feldobják a salátát. Igyekezzünk ezeket úgy kiválasztani, hogy vagy vitaminban, vagy fehérjében bővelkedjen. Remek választás lehet a sovány túró, nyáron a görögdinnye, vagy néhány szem aszalt gyümölcs is. A saláta kulcsa a fehérje! Ezt bevihetjük főtt tojással, grillezett, vagy főtt csirkével, tofuval, vagy olyan lassan felszívódó szénhidráttal, mint a quinoa.

Tartózkodjon a zsíros, tejszínes vagy tejfölös öntetektől. Remek dresszing lehet a mustár, az olívaolaj, a különböző ecetek és a pesto is.

Mi kerüljön a salátába

7 smoothie szabotázs

5 lépés, hogy ne érzelmi evéssel vigasztalja magát

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.