Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!

Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!

A burgonyától nem kell félni, hiába teszi tiltólistára a legtöbb fogyókúrás módszer. 10 dkg – tehát 1 nagyobb vagy 2 kisebb darab – krumpliban mindössze kb. 90 kalória van. Keményítőjellegű zöldség, jó vízhajtó, és enyhe lúgosító hatással rendelkezik. A krumplidiéta egy hete alatt akár 2 kilótól is megszabadulhatunk. Nagyon fontos, hogy a burgonyát csak párolva vagy zsiradék nélkül, sütőpapíron (vagy alufóliában), héjában sütve készítsük el (újburgonya esetében a magas víztartalom miatt nagyon gyorsan elkészülnek a fogások). A krumplidiéta során sót ne használjunk, mert az erőteljesen csökkenti a kúra hatékonyságát, részesítsük előnyben a friss zöldfűszereket, például petrezselymet, amely tovább fokozza a vízhajtó hatást, vagy a snidlinget, ami remekül illik a krumplihoz. A kúra alatt ügyeljünk a napi legalább 2,5-3 liter (cukormentes!) folyadék elfogyasztására. A diéta alapja természetesen a burgonya, amely mellett némi tojást, kevés sovány sajtot, zöldségeket, valamint minimális mennyiségű gyümölcsöt is lehet fogyasztani.

Próbáld ki ezt is: Könnyű karcsúsító program alakvédő szuperfogással

 

krumplidiéta, héjában sült krumpli

Héjában sült burgonya zöldfűszerrel
Fotó: Shutterstock

Krumplidiéta – mintaétrend 3 napra

1. nap

  • Reggeli: 1 db főtt burgonya, 1 db főtt tojás, 1 db paprika, 1 db paradicsom
  • Tízórai: 1 db főtt burgonya petrezselyemmel
  • Ebéd: 2 kisebb db sütőben sütött burgonya nagy adag zöld salátával, balzsamecetes öntettel
  • Uzsonna: 1 db főtt burgonya, 1 fej paradicsom
  • Vacsora: 2 kisebb db főtt burgonya, saláta paradicsomból, kígyóuborkából, paprikából, bébispenótból

2. nap

  • Reggeli: 1 db főtt burgonya, 1/2 db grépfrút vagy 1 db narancs
  • Tízórai: 1 db főtt burgonya, 1 db paprika
  • Ebéd: 2 kisebb db héjában sült burgonya fokhagymás joghurttal, zöld salátával
  • Uzsonna: 1 db főtt burgonya
  • Vacsora: Sütőzacskóban sült burgonya (2 kisebb db), vele sült lila hagymával, paradicsommal, paprikával

krumplidiéta, burgonya

Sütőben sült burgonya vele sült zöldségekkel
Fotó: Shutterstock

3. nap

  • Reggeli: 1 db főtt burgonya, 50 g sovány sajt, 2 db paradicsom
  • Tízórai: 1 db főtt burgonya petrezselyemmel
  • Ebéd: 1 db sütőben sült burgonya görög salátával
  • Uzsonna: 1 db főtt burgonya, 1 marék koktélparadicsom
  • Vacsora: 2 kisebb db sütőben sült burgonya párolt brokkolival

 

Maximum 1 hét!

Figyelem! Ezt a kúrát egy hétnél tovább nem szabad folytatni. Egy hét elteltével fokozatosan építsük vissza a megfelelő mennyiségű hasznos fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat az étrendünkbe, nehogy hiánybetegségek alakuljanak ki!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni: ezeket a villámkúrákat csak a megadott ideig lehet végezni. Ha túl sokáig élünk ilyen komoly megkötésekkel járó étrenden, leadunk ugyan bizonyos túlsúlyt, de hiánybetegségek jelentkezhetnek. Bármilyen tápanyag hiánya, valamint a súlyos vitaminhiány komoly következményekhez vezethet. Ráadásul ha hosszú távon próbálunk ilyen szigorú étrenddel fogyni, épp az ellenkező hatást érjük el, és jojóeffektus léphet fel.

Aki komolyabb súlyfelesleggel küzd, az egészséges életmódváltás érdekében kérje ki orvosa tanácsát, valamint forduljon dietetikushoz!

Ez is érdekelhet!

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.