Sokan fogadják meg, hogy a következő évben aztán tényleg lefogynak! Ahhoz, hogy a fogyókúra sikeres legyen, nem elég lemondani a finom falatokról, sőt még a rendszeres mozgás sem garantálja a súlyvesztést. Tippek, hogy a fogyás tartós legyen, ön pedig fitt és egészséges maradjon.

Segítség, ha az az újévi fogadalma, hogy lefogy

Egyen sok zöldséget!

A zöldségek alacsony kalóriatartalmúak, de tele vannak értékes és a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Magas rosttartalmukkal segítik az emésztést, vízhajtó hatásuk révén fontos szerepük van a szervezet méregtelenítésében, gyorsítják a zsírégetést.

Ne idegenkedjen a súlyzóktól!

Az izmok növeléséhez elengedhetetlen, hogy hetente legalább kétszer-háromszor súlyzós edzést végezzen. az izomnövekedés ugyanis egy adaptálási folyamat eredménye, amelyet csak gyakori megfeszítés képes kiváltani. Ne aggódjon: ennyi edzéstől nem lesznek hatalmas, férfi as izmai, viszont jelentősen javíthatja az izmok tónusát.

Gondoskodjon elegendő fehérjebevitelről!

A fehérjék a test építőkövei, regenerálják, építik az izomszövetet. Elégtelen fehérjebevitel esetén az anyagcsere lelassul, a fizikai terhelhetőség csökken. Különösen fontos diétázóknak és sportolóknak a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelről gondoskodni. A fehérje a kalóriaégetésben is segít. Ennek alapja a „termikus hatás”, amely úgy működik, hogy az emésztés alatt a szervezet lebontja az ételt szénhidrátokra, zsírokra és fehérjékre, majd energiává alakítja át őket – ehhez azonban energiát kell használnia a saját tartalékaiból.

Ahhoz, hogy az elfogyasztott fehérjéből a szervezet energiához jusson, majdnem háromszor annyi energiát kell felhasználnia a tartalékaiból, mint a szénhidrátok vagy a zsírok esetében. a fehérje ezáltal élénkíti az anyagcserét és csökkenti a testsúlyt.

Ne éhezzen!

A szénhidrátok jelentik a test számára az üzemanyagot, ezek szolgáltatják a zavartalan működéshez szükséges energiát. Elégtelen szénhidrátfogyasztáskor csökken a teljesítmény, gyengül a szervezet ellenálló képessége. Ha megvonja magától a szénhidrátokat, gyors és látványos lesz a fogyás, tartós azonban semmiképpen. A szervezet ugyanis az éhezéstől „bepánikol”, és mindent, amit tud, zsírrá alakít és elraktároz, felkészülve a következő nélkülözésre.

Ügyeljen az étrendjére!

Az étrendje tartalmazzon 60 százalékban szénhidrátot, 25 százalékban fehérjét és 15 százalékban zsírokat. A szénhidrátok a szervezet energiaforrásai. az egyszerű szénhidrátok a szervezetbe kerülve gyors, az összetett szénhidrátok lassú vércukorszint-emelkedést váltanak ki. Összetett szénhidrátokat jó, ha minden étkezés tartalmaz. A fehérjéknek fontos szerepük van az izomszövet építésében. Minőségi fehérjeforrások: hal, baromfi hús, tojásfehérje, tej és tejtermékek, szója. A fogyókúrázók gyakran ellenségnek tartják a zsírokat, pedig szükség van rájuk: nélkülük a zsírban oldódó vitaminok nem szívódnak fel.

Ne vigye túlzásba a kardioedzést!

Ha fogyni szeretne és közben szép izmokat növeszteni, nem szabad túlzásba vinni a kardioedzéseket. a hosszú időn át végezett kardiózás izomvesztéssel jár. Az ilyen típusú mozgás ugyanis növeli a szervezetben a kortizol mennyiségét, ami az izomszövet bontásához vezet. Minél kevesebb az izom, annál lassúbb az anyagcsere. Hetente két-három alkalommal végzett, magas intenzitású, mintegy 1 órás edzés tökéletes.

Rejtse el a mérleget!

A legtöbb fogyókúrázó előszeretettel pattan fel a mérlegre és ellenőrzi – teljesen feleslegesen – naponta a súlyát. Ne feledje, hogy nem a testsúly számít, hanem a testzsírszázalék. (Ez utóbbi azt mutatja meg, hogy a testsúlynak hány százaléka zsír.) Ráadásul attól, hogy naponta ellenőrzi a súlyát, nem fog kevesebbet mutatni a mérleg.

8 ÉTEL, AMI GYORSÍTJA A FOGYÁST

ADELE 19 KILÓS FOGYÁSA

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink