Attól kezdve, hogy reggel csörög a vekker, egészen addig, hogy este álomra hajtjuk a fejünket, rengeteg stressznek lehetünk kitéve akár a munkahelyünkön, akár a magánéletben. A gyakori feszültség, rohanás, gyomorideg ellen ajánlott bevetni néhány apró trükköt.

20 stresszoldó módszer, hogy megszabadulj a gyomoridegtől

Lazítás

Iktass be egy kis szünetet. 10-15 percre kapcsolódj ki, gondolj valami megnyugtatóra, szépre. Igyon egy kellemes teát, hallgass nyugtató zenét. Ha otthon kezd el túlzottan zakatolni az agyad, vegyél egy kellemes, illatos fürdőt.

Mozgás

Napjában 20-30 perc testmozgás, mondjuk egy kiadós séta, gyaloglás, kerekezés. formájában már igen hatásos lehet. A fizikai aktivitás a szabad levegőn friss oxigént visz a sejtekbe, mozgásba hozza a bélműködést. És megvan az a nagyszerű előnye is, hogy észrevétlenül leadhatsz így pár felesleges kilót, ha az étkezésedre is odafigyelsz!

 

3 tipp, hogy több boldogsághormont termeljen a tested

 

Érdekvédelem

Napjában többször is fojtogat a harag és a düh, feszül a gyomrod? Egyenes az út a gyomorfekélyhez. Ezt ne engedd tovább: ki vele, mi bánt, ki bántott? Beszélj, vitatkozz, tiltakozz, ha méltánytalanság ér. Mindenkinek joga van megvédenie önmagát!

Illatok

Nyugtató, gyógyító, lazító – melyiknek mi a hatása. A helyzet vagy hangulatod szerint cseppentsen aromaolajat egy tálka vízbe. Hadd töltse be az illat a szobát!

Aromaterápia: Így gyógyítanak az illóolajok!

 

Reggeli

Nem érdemes kihagyni, mert 10 órakor már ingerült lehetsz az éhségtől. Zabpehely natúr joghurttal és friss gyümölcsökkel vagy teljes őrlésű kenyér, sovány fehérje, zöldségek: ennyi már erőt ad a napkezdethez.

Betegségmegelőzés

A biztonságos megelőzés alapja az, hogy időben felismerd a betegséget, például a gyomorral, a bélrendszerrel kapcsolatban. Ha tartósan fennálló panaszaid vannak, kérj mihamarabb időpontot az orvosodtól a soron következő ellenőrző vizsgálatra.

Humor

Jót tesz az egészségnek a nevetés, kutatások is igazolták. Testünk ugyanis nevetéskor boldogsághormonokat szabadít fel, miközben a stresszhormonok szintje csökken.

Az immunrendszer erősítése

A szervezet védekezősejtjeinek 70 százaléka a belekben található meg. Erősítsd őket kiegyensúlyozott, mértéktartó táplálkozással, alkalmankénti tisztítókúrával, bifidus essensisszel.

Igen!

Ez a bátorság, az erő, a hit szava. Mondd ki minél többször, az életre, a mindennapokra, az örömre, a boldogságra. Ne tagadd meg magadtól az örömöket, főleg ne azokat, amelyek karnyújtásnyira vannak.

Gyógynövények

Nagyanyánknak a kisujjában volt: kömény, ánizs, kamilla, menta – az ezekből készült tea oldja a görcsöket, megszünteti a felfúvódást.

Szerelem

Szánj időt tudatosan a párkapcsolatodra! Ha úgy érzed, mostanában a sok stressz miatt kevesebb idő jut egymásra a pároddal, határozzatok meg olyan órákat, napokat, amikor tényleg csak egymással foglalkoztok.

Zene

Forró ritmusok, szelíd dallamok – akármelyik változata van a kedvedre, frissít és erősíti lélekben.

Gyümölcs

Az egészségtudomány napjában ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztást ajánl. Így láthatod el a szervezetet elegendő vitaminnal és ásványi anyagokkal.

Feszült? Ideges? Segítenek ezek a stresszűző ételek

 

Napirend

Kapkodás helyett dolgozz előre eltervezett és le is írt napi menetrend szerint. Pipáld ki az elvégzett elemeket, s akkor látod majd, mi mindent végeztél. Így erősödik az önbizalmad is.

stressz, idegesség

A mindennapos stressz sokak életét keseríti meg
Fotó: Shutterstock

Állandók

Közös reggeli, meleg tej elalvás előtt, meditáció vagy imádság – egyéni nyugvópontok és fogódzók a napi rohamban. Ne sajnáld rájuk az időt.

Úton a belső béke felé

 

Folyadékfogyasztás

Két-három liter víz vagy tea lenne optimális mennyiség naponta. Ha problémád akad a vécézéssel, mindjárt reggel egy pohár langyos víz a leghatékonyabb segítség.

Szabadság

Fontos, hogy erővel töltekezz fel, és hogy fellélegezzen a tested. Egy rövid kis kiruccanás, kirándulás, túra, városnézés is elég ahhoz, hogy kicsit kiengedj, vagy akár új ötletek jussanak az eszedbe.

 

Magocskák

Rostanyagokra nagy szüksége van a gyomornak ahhoz, hogy könnyebben emésszen. Ezért fontos a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, a hántolatlan gabonafélék fogyasztása.

Testsúlyoptimum

Túlsúlyos vagy sovány? Önmegítélésünk gyakorta szubjektív, és ez is felesleges aggodalomhoz vezethet. A valós közelítéshez támpontot ad a testtömegindex, a testösszetételmérés.

 

Emésztőenzimek

A tápanyag elbontásának, az emésztésnek a mesterei. Többek között a kefir, a banán, az ananász (nem a cukrozott konzerv!) és a gyömbér is tartalmaz is tartalmaz jótékony hatású emésztőenzimeket.

 

Csak nyugalom! 4 módszer, ami garantáltan beválik a stressz ellen

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.
Joghurtos felhő torta, néha a diétába is belefér
De nézzük, hogyan készül a sütemény!
Döbbenet, ez a 10 tünet mutatja, ha nem iszol elég vizet
Szervezetünk 80%-ban vízből áll. Testünk minden egyes sejtje és szövete ezt használja a megfelelő működéshez, ezért fontos, hogy minden nap elegendő folyadékhoz jussunk.
Diétás mennyország: süss piskótát cukkiniből
A cukkini a diétázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen 10 dkg cukkini mindössze 17 kalóriát tartalmaz. Ráadásul nagyon sokféleképpen elkészíthető, Akár desszertet is süthetünk belőle.
A legjobb reggeli egy orvos szerint, a szeretnél fogyni
Abban minden szakértõ egyetért, hogy a reggeli nagyon fontos, ha le akarsz adni pár kilót. Ám korántsem mindegy, hogy mi kerül a pocakodba reggelenként.
Te tudod, melyik a 10 legegészségesebb szénhidrát? Mutatjuk a listát
A fogyókúra során sokan drasztikusan lecsökkentik a szénhidrátbevitelt, azaz elhagyják a kenyeret és a tésztaféléket, ám ez nem a jó megoldás.
Ártalmas trendek az életmódváltásban, amik nem mindenkinek tesznek jót!
Az egészséges életmód jegyében született új irányzatok nem mindenkinek teszik jobbá az életét. A nagy intenzitású edzések, vagy bizonyos élelmiszerek kivonása az étrendből egyeseknek az egészséget jelentik, míg másoknak nem hoznak pozitív változásokat az életükben, sőt akár meg is betegíthetik őket. Íme, öt életmódtrend, amely nem mindig egészséges.

Ajánlataink