Oldal kiválasztása
Mindig fázik? Állandóan szomjas? Nem tud megszabadulni a puffadástól? A tünetek olyan betegségekre is utalhatnak, amelyekre a legtöbben nem gondolnak. Ismerje fel őket időben!

6 tünet, ami komolyabb betegséget is jelezhet! Ismerje fel ezeket!

Kéz, és lábzsibbadás

A végtagok elzsibbadása mögött legtöbbször hosszabban kitartott, rossz vérkeringéssel járó testhelyzet áll, és ekkor pár perc alatt el is múlik a kellemetlen érzés. Azonban, ha rendszeresen előfordul, hogy hosszabb ideig zsibbad a keze, és a lába, úgy az, a diabétesz tünete is lehet.

Gázok és felfúvódás

A felfúvódást, valamint a kellemetlen gázokat bizonyos élelmiszerek okoznak, ám ez a két tünet a petefészekrák korai figyelmeztető jele is lehet. A puffadáson túl, a gyors telítettségérzet, a húgyúti zavarok, a fáradtság, az émelygés a menstruációs zavar és az aktus közben fájdalom is olyan jelek, melyekkel érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

tünet, betegség, egészség

Fotó: Shutterstock

Gyomorégés

A folyamatos gyomorégéssel nem szabad várni! Ha már nemcsak a túlzottan fűszeres ételek után jelentkezik, hanem minden étkezés után, érdemes szakorvoshoz fordulni, mert a gyakran reflux betegségről beszélhetünk. Fontos tudni azt is, hogy az asztmás betegek körülbelül háromnegyede szenved gyakori, refluxos gyomorégésben.

Megfagyok! Megsülök!

Ha gyakran ingadozik a két említett szélsőség között (vagyis vagy túlságosan fázik, vagy pedig normál hőmérsékletben is azt érzi, hogy megsül), akkor érdemes felkeresnie egy szakorvost, mert ez bizony a pajzsmirigy rendellenesség jele is lehet. Ha a legnagyobb melegben is vacog, akkor pajzsmirigy alulműködés állhat a háttérben. A pajzsmirigy alulműködés igen sok embert érint, és sajnos nagy számban vannak azok is, akiknél bár fennáll a hormonzavar, nem tudnak betegségükről.

Hiába iszik, mindig szomjas

Persze minimum 2,5 liter folyadékot meginni egy nap, nemhogy betegségre utal, hanem az egészségünk egyik kulcsa! Azonban vannak olyanok, akik hiába isznak és isznak, mindig szomjasnak érzik magukat. Ez szintén a cukorbetegség egyik jele lehet. Amikor ugyanis a glükóz szintje megemelkedik a vérben, a vesék megpróbálják azt kiszűrni. Viszont, ha túl sok a glükóz a vesék végül nem tudják elég gyorsan lépést tartani. Ilyenkor a felesleges glükóz kiürül a vizelettel. A fokozott vizelés dehidratációhoz vezet, így pedig újból és újból szomjasak leszünk.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Tünet vagy betegség?

Tünetek szervi ok nélkül – étel-intolerancia

 

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.