A világszerte népszerű Kayla Itsines fitnesztréner néhány jól ismert mozdulatsor helyesen és helytelenül kivitelezett változatát mutatja be. Tanuld meg jól végezni mindet, hogy igazán hatékonyak legyenek!

3 alakformáló gyakorlat: A sztáredző megmutatja, hogyan végezd helyesen

 

Kayla Itsines, alakformáló gyakorlat, edzés

Fotó: Facebook/Kayla Itsines

Az otthoni torna és az edzés során is sokan programjukba ezt a három alakformáló gyakorlat: hasprés felemelt lábbal, hátsó fekvőtámasz széken, fekvőtámasz. Ám egyáltalán nem mindegy a kivitelezés: ha odafigyelsz arra, hogy jól csináld, nemcsak valóban hatékony lesz a gyakorlat, de a helytelen kivitelezésből adódó kisebb-nagyobb sérüléseket is elkerülheted.

Kayla – a világszerte népszerű BBG-edzésprogram és Sweat fitneszapp – megalkotója egyik Insta-posztjának videójában a fent említett három alakformáló gyakorlat kerül fókuszba: a sztáredző megmutatja, melyek azok a kivitelezéssel kapcsolatos tipikus bakik, amelyekkel a leggyakrabban találkozik, és azt is láthatod, milyen a korrekt verzió.

Azt javasolja, hogy végezd el a mozdulatsorokat egy tükörnél, amiben ellenőrizheted önmagad. De az is megoldás, ha megkérded az egyik családtagod, hogy videózzon le! A videó megtekintését követően korrigálhatod az adott alakformáló gyakorlat során felmerülő esetleges hibákat.

Hátsó fekvőtámasz széken vagy padon:

  • A kezek vállszélességben támaszkodjanak.
  • A vállaidat és a fejedet ne ejtsd előre!
  • A könyöködet addig hajlítsd, hogy az alkarod és a felkarod derékszöget zárjon be egymással.

 

Hasprés felemelt lábbal:

  • A derekadat szorítsd a talajra.
  • Ne a fejedet és a könyöködet rángasd felfelé, a törzsed emeld!
  • Komótosan, koncentráltan végezd a gyakorlatot, érezd, hogy dolgoznak a hasizmaid!

 

Fekvőtámasz:

  • A kezek támaszkodjanak nagyjából vállszélességben.
  • Tartsd a törzsed egyenesen a törzsizmok és a farizom segítségével, ne told fel vagy ejtsd le a csípőd.
  • Ne a fejeddel fekvőtámaszozz, azaz hajlítsd a karod ahelyett, hogy a fejeddel „buknál” lefelé.

 

View this post on Instagram

IMPROVE YOUR FORM #BBGcommunity working out from home, do you use a mirror to check on your form? ⠀⠀⠀ If you have a mirror around the house, I recommend putting it near your workout area so you can check on your form during your workouts. If you don’t have a mirror at home, that’s okay! I've filmed these tips for you to keep in mind when training. These are some of the most common mistakes I see with my at home workouts. Remember you can SAVE this post and refer back to them when you need. 🙌 ⠀⠀⠀ TRICEP DIP ✅Hands should be shoulder width apart ✅Keep your shoulders back and face looking forward ✅Bend your elbows and dip down until you’re at a 90-degree angle ⠀⠀⠀ RAISED-LEG CRUNCH ✅Engage your abs before beginning the movement ✅Start the movement by using your abdominal muscles, not your head ✅Keep the movement slow and controlled ⠀⠀⠀ PUSH-UP ✅Hands should be shoulder width apart ✅ Keep your body in a neutral position by engaging your core and glutes ✅Keep your shoulders back ✅Push the floor away from you ⠀⠀⠀ #BBGcommunity what exercises do you struggle with most? Comment below. 👇 ⠀⠀⠀ www.kaylaitsines.com/SWEATchallenge ⠀⠀⠀ #BBG #BBGcommunity #SWEATchallenge

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink