A világszerte népszerű Kayla Itsines fitnesztréner néhány jól ismert mozdulatsor helyesen és helytelenül kivitelezett változatát mutatja be. Tanuld meg jól végezni mindet, hogy igazán hatékonyak legyenek!

3 alakformáló gyakorlat: A sztáredző megmutatja, hogyan végezd helyesen

 

Kayla Itsines, alakformáló gyakorlat, edzés

Fotó: Facebook/Kayla Itsines

Az otthoni torna és az edzés során is sokan programjukba ezt a három alakformáló gyakorlat: hasprés felemelt lábbal, hátsó fekvőtámasz széken, fekvőtámasz. Ám egyáltalán nem mindegy a kivitelezés: ha odafigyelsz arra, hogy jól csináld, nemcsak valóban hatékony lesz a gyakorlat, de a helytelen kivitelezésből adódó kisebb-nagyobb sérüléseket is elkerülheted.

Kayla – a világszerte népszerű BBG-edzésprogram és Sweat fitneszapp – megalkotója egyik Insta-posztjának videójában a fent említett három alakformáló gyakorlat kerül fókuszba: a sztáredző megmutatja, melyek azok a kivitelezéssel kapcsolatos tipikus bakik, amelyekkel a leggyakrabban találkozik, és azt is láthatod, milyen a korrekt verzió.

Azt javasolja, hogy végezd el a mozdulatsorokat egy tükörnél, amiben ellenőrizheted önmagad. De az is megoldás, ha megkérded az egyik családtagod, hogy videózzon le! A videó megtekintését követően korrigálhatod az adott alakformáló gyakorlat során felmerülő esetleges hibákat.

Hátsó fekvőtámasz széken vagy padon:

  • A kezek vállszélességben támaszkodjanak.
  • A vállaidat és a fejedet ne ejtsd előre!
  • A könyöködet addig hajlítsd, hogy az alkarod és a felkarod derékszöget zárjon be egymással.

 

Hasprés felemelt lábbal:

  • A derekadat szorítsd a talajra.
  • Ne a fejedet és a könyöködet rángasd felfelé, a törzsed emeld!
  • Komótosan, koncentráltan végezd a gyakorlatot, érezd, hogy dolgoznak a hasizmaid!

 

Fekvőtámasz:

  • A kezek támaszkodjanak nagyjából vállszélességben.
  • Tartsd a törzsed egyenesen a törzsizmok és a farizom segítségével, ne told fel vagy ejtsd le a csípőd.
  • Ne a fejeddel fekvőtámaszozz, azaz hajlítsd a karod ahelyett, hogy a fejeddel „buknál” lefelé.

 

View this post on Instagram

IMPROVE YOUR FORM #BBGcommunity working out from home, do you use a mirror to check on your form? ⠀⠀⠀ If you have a mirror around the house, I recommend putting it near your workout area so you can check on your form during your workouts. If you don’t have a mirror at home, that’s okay! I've filmed these tips for you to keep in mind when training. These are some of the most common mistakes I see with my at home workouts. Remember you can SAVE this post and refer back to them when you need. 🙌 ⠀⠀⠀ TRICEP DIP ✅Hands should be shoulder width apart ✅Keep your shoulders back and face looking forward ✅Bend your elbows and dip down until you’re at a 90-degree angle ⠀⠀⠀ RAISED-LEG CRUNCH ✅Engage your abs before beginning the movement ✅Start the movement by using your abdominal muscles, not your head ✅Keep the movement slow and controlled ⠀⠀⠀ PUSH-UP ✅Hands should be shoulder width apart ✅ Keep your body in a neutral position by engaging your core and glutes ✅Keep your shoulders back ✅Push the floor away from you ⠀⠀⠀ #BBGcommunity what exercises do you struggle with most? Comment below. 👇 ⠀⠀⠀ www.kaylaitsines.com/SWEATchallenge ⠀⠀⠀ #BBG #BBGcommunity #SWEATchallenge

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

7 elterjedt mítosz a pilatesről
A pilates egyre népszerűbb a nők körében, mégis sok a hibás információ a testmozgás ezen formájáról. Íme, a leggyakoribb tévhitek – és a cáfolatok!
Hónapokig tarthat, míg a COVID-19 után a tüdő egészsége helyreáll
A koronavírus-fertőzésen átesett betegek közül többen elhúzódó panaszokról számolnak be. A szaglás elvesztése, a fejfájás és fáradtságérzet mellett sokaknál tartósan fennáll a nehézlégzés, légszomj és köhögés is.
Vágjunk bele az orvosi diétába szakember segítségével!
Praktikus tippekkel, trükkökkel pl. szaktanácsadással elérhetjük a kívánt alakot, és ismét jól érezhetjük magunkat a bőrünkben.
Hogyan kerülhető el a jojóeffektus a ketogén diéta után?
Hogyan lehet a ketogén diétáról visszatérni a „normális”, kiegyensúlyozott étrendhez anélkül, hogy visszahíznánk a leadott kilókat? Fülöp Lili dietetikus válaszol.
Megjelent az új Diéta és Fitnesz magazin, a címlapon Béres Alexandra!
Hogyan készíthetsz alakkímélő ünnepi süteményeket? Mire figyelj a téli szabadtéri sportolás során? Mit tehetsz a kínzó hátfájdalom ellen? Többek között ezekről a témákról is olvashatsz legfrissebb lapszámunkban!
Alakformáló öv: működik vagy átverés?
Sokan azt gondolják, hogy egy speciális övvel megtalálták a darázsderék titkát – természetesen ez közel sem ilyen egyszerű...
Hajápolás 40 felett – Hibák, amik roncsolhatják a tincseket
Az évek múlásával nemcsak a bőr öregedésével kell szembenézni, az idő nem kíméli a hajat sem. A hajszálak elvékonyodnak, a hajkorona ritkul. Íme, néhány hajápolási szokás, amin érdemes változtatni.
Miért csökkenhet a nemi vágy? 10 lehetséges ok
A szexuális étvágy, az, hogy ki milyen gyakran kívánja a szexet, egyénenként változó. De vajon mi állhat a szexuális vágy csökkenésének hátterében?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.