A világszerte népszerű Kayla Itsines fitnesztréner néhány jól ismert mozdulatsor helyesen és helytelenül kivitelezett változatát mutatja be. Tanuld meg jól végezni mindet, hogy igazán hatékonyak legyenek!

3 alakformáló gyakorlat: A sztáredző megmutatja, hogyan végezd helyesen

 

Kayla Itsines, alakformáló gyakorlat, edzés

Fotó: Facebook/Kayla Itsines

Az otthoni torna és az edzés során is sokan programjukba ezt a három alakformáló gyakorlat: hasprés felemelt lábbal, hátsó fekvőtámasz széken, fekvőtámasz. Ám egyáltalán nem mindegy a kivitelezés: ha odafigyelsz arra, hogy jól csináld, nemcsak valóban hatékony lesz a gyakorlat, de a helytelen kivitelezésből adódó kisebb-nagyobb sérüléseket is elkerülheted.

Kayla – a világszerte népszerű BBG-edzésprogram és Sweat fitneszapp – megalkotója egyik Insta-posztjának videójában a fent említett három alakformáló gyakorlat kerül fókuszba: a sztáredző megmutatja, melyek azok a kivitelezéssel kapcsolatos tipikus bakik, amelyekkel a leggyakrabban találkozik, és azt is láthatod, milyen a korrekt verzió.

Azt javasolja, hogy végezd el a mozdulatsorokat egy tükörnél, amiben ellenőrizheted önmagad. De az is megoldás, ha megkérded az egyik családtagod, hogy videózzon le! A videó megtekintését követően korrigálhatod az adott alakformáló gyakorlat során felmerülő esetleges hibákat.

Hátsó fekvőtámasz széken vagy padon:

  • A kezek vállszélességben támaszkodjanak.
  • A vállaidat és a fejedet ne ejtsd előre!
  • A könyöködet addig hajlítsd, hogy az alkarod és a felkarod derékszöget zárjon be egymással.

 

Hasprés felemelt lábbal:

  • A derekadat szorítsd a talajra.
  • Ne a fejedet és a könyöködet rángasd felfelé, a törzsed emeld!
  • Komótosan, koncentráltan végezd a gyakorlatot, érezd, hogy dolgoznak a hasizmaid!

 

Fekvőtámasz:

  • A kezek támaszkodjanak nagyjából vállszélességben.
  • Tartsd a törzsed egyenesen a törzsizmok és a farizom segítségével, ne told fel vagy ejtsd le a csípőd.
  • Ne a fejeddel fekvőtámaszozz, azaz hajlítsd a karod ahelyett, hogy a fejeddel „buknál” lefelé.

 

View this post on Instagram

IMPROVE YOUR FORM #BBGcommunity working out from home, do you use a mirror to check on your form? ⠀⠀⠀ If you have a mirror around the house, I recommend putting it near your workout area so you can check on your form during your workouts. If you don’t have a mirror at home, that’s okay! I've filmed these tips for you to keep in mind when training. These are some of the most common mistakes I see with my at home workouts. Remember you can SAVE this post and refer back to them when you need. 🙌 ⠀⠀⠀ TRICEP DIP ✅Hands should be shoulder width apart ✅Keep your shoulders back and face looking forward ✅Bend your elbows and dip down until you’re at a 90-degree angle ⠀⠀⠀ RAISED-LEG CRUNCH ✅Engage your abs before beginning the movement ✅Start the movement by using your abdominal muscles, not your head ✅Keep the movement slow and controlled ⠀⠀⠀ PUSH-UP ✅Hands should be shoulder width apart ✅ Keep your body in a neutral position by engaging your core and glutes ✅Keep your shoulders back ✅Push the floor away from you ⠀⠀⠀ #BBGcommunity what exercises do you struggle with most? Comment below. 👇 ⠀⠀⠀ www.kaylaitsines.com/SWEATchallenge ⠀⠀⠀ #BBG #BBGcommunity #SWEATchallenge

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Gyógyító kedvenceink – Így segít az állatasszisztált terápia
A jelenlétük, a látványuk már önmagában kedvező hatással van a kedélyállapotunkra, és a segítségükkel könnyebben átvészelhetjük életünk válságos időszakait. A szakértő elmondja, miként működik az állatasszisztált terápia.
Te is összevissza eszel, ha zsúfolt és nehéz napod van? Szakértőnk tippjei segíthetnek
A pörgős, terhelt, rohanós napokon bizony nehéz odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra – ez pedig pluszkilókat eredményezhet. Ennek elkerüléséhez adunk néhány tanácsot.
Keresztirányú gyakorlatok Béres Alexandrával (videó)
A keresztirányú mozgásmintákat már korán elsajátítjuk a kúszással és a mászással. Ezek a mozdulatok segítik a jobb és a bal agyfélteke összehangolt működését, az idegrendszer megfelelő munkáját!
Megjelent a Diéta és Fitnesz legújabb lapszáma!
Hogyan készülj fel a hidegebb őszi időszakra? Valóban csodaszer a kollagén? Többek között erről is olvashatsz a legfrissebb Diéta és Fitnesz magazinban.
„Borzasztó érzés” – Csalók élnek vissza Makány Márta nevével és fogyásával
A divattervező fantasztikus fogyásának történetét az egész ország megismerhette, de Márta öröme mostanában nem felhőtlen: csalók áldozatává vált.
Laktató főétel fogyni vágyóknak: kölessel rakott kelkáposzta (videó)
Hosszú ideig eltelít, egészséges, nagyon finom, belefér a testsúlycsökkentő étrendbe is, és alig több mint 440 kalóriát tartalmaz. Érdemes kipróbálni!
Hogy működik? Energiafelhasználás sport közben
Honnan nyerjük az energiát a testmozgás során, és mire van szüksége a szervezetünknek a különböző típusú edzések alatt? Szakértőnk válaszol.
Szénhidrát a fogyókúrában: eláruljuk, hogy miből mennyit egyél
Mutatunk 10 nagyszerű szénhidrátforrást, amit a testsúlycsökkentő étrendbe is beilleszthetsz a megfelelő mennyiségben.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.