Elhatároztad, hogy edzeni kezdesz és szeretnéd, ha ez minél hamarabb meglátszana a testeden? Akkor ezeket az egyszerű gyakorlatokat próbáld ki mindenképpen.

6 gyakorlat, ami a leglátványosabban formálja a testet

 

Fekvőtámasz: a mell, a váll és a kar izmait erősíti

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: shutterstock

A kezedet a vállszélességnél kicsit szélesebb támaszba tedd. Figyelj rá, hogy a tested egy egyenes vonalat alkosson. Ha a térdelő fekvőtámaszt választod, a lábfejed a térded fölött legyen, a fenekedet ne told ki, és ne is lógasd, tartsd feszesen. A fejedet ne feszítsd hátra, de ne is lógasd. Körülbelül 90 fokban hajlítsd be a könyöködet, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe.

Felülés: a hasizmokat erősíti

Felülések medicinlabdával

Felülések medicinlabdával
Fotó: Shutterstock

Feküdj a hátadra, a lábad csípőszélességű terpeszben legyen a talajon. A derekadat szorítsd a talajra, a hasizmaidat feszítsd meg, a könyöködet húzd a talaj felé. Kilégzéssel feszítsd meg még jobban a hasizmaidat, az álladat emeld a mennyezet felé, a lapockádat pedig emeld el a talajtól. Belégzésre térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Súlyzóemelés: a bicepszet erősíti

Állj csípőszélességű terpeszbe, enyhén hajlított térddel. Mindkét kézben súlyzó, karok a test mellett, tenyér előre fordítva. Karhajlítással emeld a súlyzókat egészen mellmagasságig, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe. A hátadat mindvégig tartsd egyenesen, a könyöködet szorítsd az oldaladhoz. Lassú mozdulattal dolgozz lefelé is, ne hagyd, hogy a súly lerántsa a karodat!

Guggolás: a combot és a feneket erősíti

Kezdd a falnál: a hátaddal és fenekeddel támaszkodj a falnak, a lábad legyen csípőszélességnél valamivel nagyobb terpeszben, a térded legyen a bokád fölött. Lassan ereszkedj le a fal mellett, úgy, hogy a térded 90 fokos szöget zárjon be. A térded ne csússzon ki két oldalra. Amikor ráéreztél a gyakorlatra, próbáld meg fal nélkül elvégezni, ilyenkor a feneked egy kicsit hátrébb kerül majd a gyakorlat közben. Fonts, hogy ekkor már a térdes nem mehet a boka elé!

Fordított fekvőtámasz: a tricepszet erősíti

Támaszkodj egy székre a tested mögött. A térded legyen a bokád fölött, és zárjon be körülbelül 90 fokos szöget. Ereszd le a tested úgy, hogy a könyököd 90 fokos szöget zárjon be, majd emeld vissza a tested a kiinduló helyzetbe. Ne görbítsd a hátadat, és ne told ki előre a csípőd és a térded, a felsőtested legyen függőleges.

Kitörés: a láb összes izmát erősíti

Kitörés súlyzókkal, gyakorlat

Fotó: Shutterstock

Szűk terpeszből lépj egy nagyon előre és térdhajlítással engedd le törzsed a talaj irányába. Hátul lévő lábad térdével csaknem érintsd meg a talajt, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Intervallumos kardioedzés

A sporttal foglalkozó kutatások szerint az edzésbe beiktatott rövid, intenzív szakaszok legalább 24 órára felgyorsítják az anyagcserét. Vagyis ha eddig általában 30 percet gyalogoltál, 5 percenként iktass be az edzésprogramba 30 másodperc erőteljes futást. Később ezt a 30 másodpercet 1 percre is emelheted, a sétálós szakaszok hosszát pedig 4 percre csökkentheted.

Erősítő edzés

Minél több a testedben az izomszövet, annál több energiára van szüksége, vagyis nyugalmi állapotban is több zsírt éget a tested. Heti 2-3 alkalommal végezd el a következő, egész testet megmozgató gyakorlatsort körülbelül 30 perc alatt. Egy-egy gyakorlatból kezdd 10-12 ismétléssel

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink