Mit sportoljunk a héten? Ajánlunk régi és új kedvenceket, egész testünket átmozgató sportokat, és olyanokat is, amelyek a lelkünket is „karban” tartják. Válogasson kedvére vagy próbálja ki mindet!

Heti edzésterv: A CrossCore-tól a Spinningig

A TÓNUSOS IZMOKÉRT

A szép, nőies, szálkás izomzatot sokféleképpen elérhetjük: mindössze kitartásra lesz szükségünk hozzá. ezúttal is olyan edzéseket ajánlunk, amelyeket akár csoportos órákon vagy a megfelelő eszközöket beszerezve (és a helyes kivitelezést elsajátítva), akár otthon is elvégezhetünk.

CrossCore

A függesztett erősítő eszközök, a saját testsúllyal végzett edzés új generációja már Magyarországon is egyre népszerűbb. A TRX-hez képest különbség, hogy a CrossCore-t ellátták egy csigával is, ami 180 fokos forgó fordulatot is lehetővé tesz. És még instabilabbá teszi helyzetünket – nehezítve a gyakorlatokat. Átmozgatja minden izomcsoportunkat, segítségével pedig szép, szálkás izomzatra tehetünk szert – akár rövid időn belül is. Garantált az izzadás és másnap az izomláz: olyan helyen is, ahol talán soha nem számítanánk rá.

DeepArt

Megalkotója a többi sportág legjavát gyúrta át egy igazán kemény, alakformáló mozgásformává. a tengerentúlról érkező holisztikus tréning a kínai öt elemre épül, nem csak alaposan átmozgat, de pozitív energiával is feltölt – kiváló stresszoldó! Kifejezetten jó keresztedzésként, például hosszútávfutóknak. Növeli az állóképességet, égeti a zsírt, formálja az alakot. Unatkozni biztosan nem fogunk közben, dinamikus, lendületes gyakorlatsorok váltják egymást.

AZ EGÉSZSÉGES SZÍVÉRT

Az aerob mozgásformák nem csak a gyors fogyásban segítenek, de a szívünket is védik, erősítik. Sőt tüdőkapacitásunk és állóképességünk is határozottan jobb lehet, ha rendszeresen végzünk kardiogyakorlatokat.

Korcsolyázás

Nem csak kislányoknak: mind a görkorcsolyázás, mind a jégkorcsolyázás amolyan jolly joker mozgásforma. Amellett, hogy alaposan megizzaszt, időközben még jól is érezzük magunkat. Alakítja tüdőkapacitásunkat, de jó hatással van a szívizmokra, keringésre is. akár jégen, akár betonon edzünk, ne felejtsük otthon a védőfelszerelést sem – bár azt gondolnánk, a hidegben való korizáskor véd az eséstől a réteges ruházat, azért nem árt a térd- és könyökvédő. Ha pedig az utcán száguldozunk, mindenképpen viseljünk bukósisakot.

Spinning

A hidegebb időszakban a keményebbek még az utcákon, a természetben kerekeznek, de aki jobban szeret melegben tekerni, behúzódhat az edzőterembe: a spinningórán alaposan megdolgoztatja magát. Az a fajta kardioedzés, amely egyszerre fejleszti az állóképességet, dolgoztatja meg tüdőnket és erősíti szívünket, érfalainkat. Jó hír, hogy mozgás közben térdszalagjainkat és ízületeinket is védjük, miközben erősítjük azokat.

A RUGALMAS IZMOKÉRT

Nem csak hajlékonyabbak, de egészségesebbek is lehetünk – kívül-belül széppé tehet minket a rendszeres edzés. Úszógumink mellett a feszültségtől is megszabadulhatunk egy-egy óra mozgás során.

BodyArt

Újabb, több szuper mozgásformából összegyúrt edzést ajánlunk: a bodyart fő elemei ismerősek lehetnek a jógából, különböző gyógytornákból. egyszerre edzünk és relaxálunk – a speciális légzéstechnikának köszönhetően, amely a bodyartnak elengedhetetlen része és határaink feszegetése. Funkcionális tréning, ahol az óra során a teljes testet megdolgoztatjuk. Segítségével hajlékonyabbak, erősebbek leszünk, de javulhat az egyensúlyérzékünk is. És persze türelemre és kitartásra is nevel, a gyakorlatok nem egyszerűek, de érdemes megdolgozni a helyes kivitelezésért.

Callanetics

A nyolcvanas években kidolgozott mozgásforma nem csak „alakjavításra” kiváló, a tartásunk is szebb lesz tőle. A gyakorlatsorok során a mélyizmokat dolgoztatjuk meg. Az eredmény? Rugalmas, szálkás izomzat. Enyhíti a hát- és derékfájást: az egész nap a számítógép előtt görnyedők kedvence lehet. És persze azoké, akik nem szeretik vagy nem bírják a dinamikus, ugrálós aerobikórákat. Életkortól függetlenül bárki kipróbálhatja. Érdemes: a szebb és kerekebb popsiért, feszes combokért, izmos pocakért.

3 gyakorlat vádli erősítésre

4 saját testsúlyos gyakorlat, ami formába hozza a fenekét

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink