Ha most először próbál sportolással, diétával megszabadulni pár kiló súlyfeleslegtől, fogadja meg a tanácsainkat. Legyen hű a fogyókúra- és edzéstervéhez, maradjon mindig motivált!

Maradjon lendületben!

Szeresse a testét!

Ne azért eddzen, mert utálja magát, hanem azért, mert szereti a testét és jólesik a mozgás. Ha békében van önmagával, elfogadta a testét, könnyebb motiváltnak maradnia. A pozitív gondolkodás hatására az edzés is könnyebben megy. Hallgattassa el a kritizáló belső hangot, és ne féljen megmutatni magát az edzőteremben.

Legyen kitartó!

Nagyon fontos a sikerélmény, ezért először ne várjon önmagától túl sokat. Ne akarjon rögtön maratont futni: kezdje az edzést rövid sétával vagy kocogással egy olyan helyen, ahol szívesen van és biztonságban érzi magát. Mindegy, milyen lassan halad, ha elég kitartó, előbb-utóbb eléri a célját. A kis lépések hatékonyabbak, mint a kanapén lazsálni.

Ragaszkodjon az étrendjéhez, mozogjon rendszeresen!

A friss zöldségek, gyümölcsök, a fehérjedús és zsírszegény ételek, a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszerek fogyasztása elég energiát ad a testnek. Ha a mozgás része lesz a napirendjének és rendszeresen végigcsinálja az edzéseket, felgyorsul a fogyás.

Az irodában is mozogjon!

Azoknak, akik ülőmunkát végeznek, nagyon fontos, hogy néha felálljanak és mozogjanak egy kicsit. Telefonálás helyett menjen oda személyesen a kollégáihoz, liftezés helyett lépcsőzzön. Erősíthet úgy is, mintha egy láthatatlan székre ülne le és állna fel. Ha túl sokat ül, nem lesz álompopsija.

Lépjen túl a korlátain!

Ugyanazt az edzést csinálni, ugyanazt a menüt enni mindennap kényelmes és a megszokás biztonságos érzését kelti, de ha tényleg fogyni szeretne, néha váltani kell. Ne csak a hatékonyság miatt újítson: a változatossággal elkerülheti, hogy az unalom miatt feladja a küzdelmet. Próbáljon néha izgalmas és érdekes sportokat, például ugrókötelezzen, hulahoppozzon, és egyen olyan ételeket, amilyeneket eddig került.

Adjon bele mindent!

Ha a súlyvesztés a célja, ne stresszeljen, étkezzen egészségesen és kísérletezzen, hogy megtalálja az ön számára legmegfelelőbb módszert. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy kipróbáljon valami mást. És minden nap egy újabb esély arra, hogy jól csinálja, amibe belekezdett.

Élje túl az izomlázat!

Az izmai ma még fájnak, remegnek, és izomláz gyötri – de holnap már erős lesz, és remekül fogja érezni magát a bőrében. A fájdalomnak meg lesz az eredménye: gondoljon arra, hogy minden, ami fáj, csak erősebb lesz. Izmai egészsége és rugalmassága érdekében ne feledkezzen meg a bemelegítésről és a nyújtásról.

Szálkásítson!

Nem kell hatalmas izmokat növesztenie. Építsen izmokat a nőiességét kiemelő részekre, hogy vékony, feszes, szálkás legyen a teste.

Edzeni jó!

Még soha senki nem mondta: „Megbántam, hogy eljöttem edzeni.” Nem számít, hogy milyen hosszú, fárasztó, megerőltető volt az edzés, utána egészen biztosan jól érzi majd magát, kiegyensúlyozott és magabiztos lesz.

Az izzadás ereje!

Ne ijedjen meg egy kis izzadástól. Legyen mindig felkészült, az edzésekre vigyen folyadékot, lehetőleg sportitalt, ami segít, hogy hidratált maradjon és biztosítja a szervezetből kiürült ásványi anyagok pótlását.

Fontos a gondolkodás!

Néha a negatív gondolkodás a legnagyobb ellenség. A test bármire képes, ha fejben felkészült. edzés közben gondoljon pozitív dolgokra. Ne hagyja, hogy bárki vagy bármi megakadályozza önt a céljai elérésében.

Élvezze a mozgást!

A kemény munka meghozza a gyümölcsét. De hol van az előírva, hogy úgy kell edzenie, hogy nem élvezi a mozgást? A könnyű súlyvesztés kulcsa az, ha olyan gyakorlatokat végez, olyan sportot űz, amit élvez.

Egészséges ételek = boldog test

Egy pillanat alatt eltüntetne egy zacskó cukrot, esetleg felfalna egy tábla csokit? Ha enged a kínzó vágynak, szomorúan tapasztalja majd, hogy nem éri meg elcsábulni. Egészséges, jól összeállított diéta során nem valószínű, hogy sokszor előfordul az „édességet azonnal” érzés. Délután egy adag friss túróból és gyümölcsből készített desszert nemcsak egészséges, de remekül csillapítja a cukor utáni vágyakozást is.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink