Változtatott az adagokon, radikálisan csökkentette a szénhidrátbevitelt, és hamarosan sportolni is elkezd. Makány Márta divattervező 40 kilót fogyott, amihez a leginkább türelemre volt szüksége.

40 kilót fogyott, kidobta a zsákruhákat Makány Márta

Úgy tartják, mindig van az ember életében egy pont, egy esemény, amikor azt mondja: most változtatok. Makány Márta esetében azonban ez máshogyan történt.

„Az az igazság, hogy mióta az eszemet tudom, mindig fogyóztam, mindig több voltam az indokoltnál. Néha lement pár kiló, aztán vissza is jött. Szóval most nem volt egy ilyen pillanat, egyszerűen összeállt az évek tapasztalata, és ez végre meghozta a sikert” – mesélte a sikeres divattervező, aki hozzáteszi, hogy a túlsúlyának még szerencsére nem volt egészségügyi következménye.

A 40 kiló mínuszhoz azonban alaposan változtatnia kellett az életmódján.

„Sosem ettem igazán egészségtelenül, csak a mennyiségeket és az arányokat kellett megváltoztatnom. A szénhidrátbevitelt igyekszem racionalizálni, és elkezdtem egy applikációba írogatni, hogy miket eszem egy nap, ezzel a tervezett kalóriamennyiséget nem túllépni. Egy gyógynövény komplexum segített még nagyon sokat. Ebben olyan hatóanyagok vannak, amik elveszik az éhségérzetemet, a bevitt szénhidrátok pedig könnyebben hasznosulnak. Az egyik hatóanyag pedig az agyalapi mirigyemre hát, és így elkerülnek a falási rohamok. Ezen kívül, ha van rá mód, akkor otthonról viszem magammal az ételeket, amiket higgadtan állítok össze, míg éhesen nem biztos, hogy a legjobb döntéseket hozom.”

Makány Márta, fogyás,

Korábban 100 kiló volt
Fotó: Makány Márta

Makány Márta, fogyás

A szénhidrátbevitelt igyekszik racionálni
Fotó: Makány Márta

 

Persze azt mondják, nincs sikeres életmódváltás buktatók nélkül. Makány Márta számára a legnehezebb feladat a türelem volt.

„Meg kellett tanulnom türelmesnek lenni. Ha volt időm elhízni, akkor legyen időm a fogyásra is. Viszont ahogy elindult a súlyvesztés, az nagyon nagy löketet adott a folytatáshoz. Szerencsére nem kellett hónapokat várni az első sikerekig, így az egész eddig megtett út sokkal könnyebb volt.”

De diétán és a türelmen kívül a mozgás is nélkülözhetetlen lépés egy ilyen úton. Persze nehéz sportolni, ha az ember 100 kiló felett van.

„Eddig nem volt része az életemnek a sport, de lelkileg készülök rá. Ahogy egyszer csak a fogyás is beindult, talán a sport is beköszönt majd az életembe. 100 kiló felett mozogni is nehezebb, a mostani súlyom viszont már lehetővé teszi a barátkozást a különböző lehetőségekkel” – magyarázta a divattervező, aki hozzátette, hogy nagyon imponál számára az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit az utcán az ismeretlen járókelőktől, a közösségi oldalain vagy épp családtagoktól és barátoktól kap. És hogy változott e az öltözködése a fogyás után? Arra is rákérdeztünk!

„Mindig is tisztában voltam az adottságaimmal, volt pár bevált fazon, és azokat hordtam. Korábban a zsákszerű ruhák jellemzőbbek voltak, ma pedig már van mit kiemelni és láttatni.”

Makány Márta, fogyás

Készül arra, hogy elkezdjen sportolni is
Fotó: Makány Márta

Makány Márta, fogyás

Eddig 40 kilót sikerült leadnia
Fotó: Makány Márta

 

56 kilót fogyott a háziorvos, most a betegeit motiválja

Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka – fotó

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink