Változtatott az adagokon, radikálisan csökkentette a szénhidrátbevitelt, és hamarosan sportolni is elkezd. Makány Márta divattervező 40 kilót fogyott, amihez a leginkább türelemre volt szüksége.

40 kilót fogyott, kidobta a zsákruhákat Makány Márta

Úgy tartják, mindig van az ember életében egy pont, egy esemény, amikor azt mondja: most változtatok. Makány Márta esetében azonban ez máshogyan történt.

„Az az igazság, hogy mióta az eszemet tudom, mindig fogyóztam, mindig több voltam az indokoltnál. Néha lement pár kiló, aztán vissza is jött. Szóval most nem volt egy ilyen pillanat, egyszerűen összeállt az évek tapasztalata, és ez végre meghozta a sikert” – mesélte a sikeres divattervező, aki hozzáteszi, hogy a túlsúlyának még szerencsére nem volt egészségügyi következménye.

A 40 kiló mínuszhoz azonban alaposan változtatnia kellett az életmódján.

„Sosem ettem igazán egészségtelenül, csak a mennyiségeket és az arányokat kellett megváltoztatnom. A szénhidrátbevitelt igyekszem racionalizálni, és elkezdtem egy applikációba írogatni, hogy miket eszem egy nap, ezzel a tervezett kalóriamennyiséget nem túllépni. Egy gyógynövény komplexum segített még nagyon sokat. Ebben olyan hatóanyagok vannak, amik elveszik az éhségérzetemet, a bevitt szénhidrátok pedig könnyebben hasznosulnak. Az egyik hatóanyag pedig az agyalapi mirigyemre hát, és így elkerülnek a falási rohamok. Ezen kívül, ha van rá mód, akkor otthonról viszem magammal az ételeket, amiket higgadtan állítok össze, míg éhesen nem biztos, hogy a legjobb döntéseket hozom.”

Makány Márta, fogyás,

Korábban 100 kiló volt
Fotó: Makány Márta

Makány Márta, fogyás

A szénhidrátbevitelt igyekszik racionálni
Fotó: Makány Márta

 

Persze azt mondják, nincs sikeres életmódváltás buktatók nélkül. Makány Márta számára a legnehezebb feladat a türelem volt.

„Meg kellett tanulnom türelmesnek lenni. Ha volt időm elhízni, akkor legyen időm a fogyásra is. Viszont ahogy elindult a súlyvesztés, az nagyon nagy löketet adott a folytatáshoz. Szerencsére nem kellett hónapokat várni az első sikerekig, így az egész eddig megtett út sokkal könnyebb volt.”

De diétán és a türelmen kívül a mozgás is nélkülözhetetlen lépés egy ilyen úton. Persze nehéz sportolni, ha az ember 100 kiló felett van.

„Eddig nem volt része az életemnek a sport, de lelkileg készülök rá. Ahogy egyszer csak a fogyás is beindult, talán a sport is beköszönt majd az életembe. 100 kiló felett mozogni is nehezebb, a mostani súlyom viszont már lehetővé teszi a barátkozást a különböző lehetőségekkel” – magyarázta a divattervező, aki hozzátette, hogy nagyon imponál számára az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit az utcán az ismeretlen járókelőktől, a közösségi oldalain vagy épp családtagoktól és barátoktól kap. És hogy változott e az öltözködése a fogyás után? Arra is rákérdeztünk!

„Mindig is tisztában voltam az adottságaimmal, volt pár bevált fazon, és azokat hordtam. Korábban a zsákszerű ruhák jellemzőbbek voltak, ma pedig már van mit kiemelni és láttatni.”

Makány Márta, fogyás

Készül arra, hogy elkezdjen sportolni is
Fotó: Makány Márta

Makány Márta, fogyás

Eddig 40 kilót sikerült leadnia
Fotó: Makány Márta

 

56 kilót fogyott a háziorvos, most a betegeit motiválja

Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka – fotó

 

Hozzászólások

Erre figyelj a táplálkozásodban, ha állandó fáradtság gyötör
A sokoldalú, változatos étrend segít akkor is, ha úgy érzed, hogy hiába alszol eleget, mégis folyton fáradt vagy, valamint romlik a fizikai és a szellemi teljesítőképességed.
Oldódjanak a testi-lelki blokkok! Hogy működik a craniosacralis terápia?
A craniosacralis terápia jóvoltából sok ember megszabadult már a fülzúgástól, mozgásszervi problémáktól, emésztési zavaroktól vagy a tanulási nehézségektől.
Porckopás vagy porcleválás a térdben – Más kezelést igényelnek!
A térdfájdalom lassan, évek alatt vagy akár egy rossz mozdulat következményeképpen is kialakulhat. Dr. Páll Zoltán elmondja, mi a különbség a porcleválás és a porckopás kezelése között.
Így készül a tönkölylisztes muffin aszalt gyümölccsel
A hozzávalóinak köszönhetően igazán különleges ízű és egészséges, tápláló, energiát adó ez a sütemény.
Király Péter: „A motoros kabátom már alig bírtam felhúzni, így aztán leadtam 17 kilót”
Király Péter, az Éjjel-Nappal Budapest Gabija és a Konyhafőnök VIP 2018-as szériájának győztese az életmódváltásáról mesél.
A Kajla útlevelekkel ingyenesen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben is
A 2020-2021-es tanév elején minden magyarországi általános iskolába kiszállították az új Kajla útleveleket. A Kajla programmal számos kedvezményhez juthatnak az alsó tagozatos diákok.
Újrakezdés az edzésben: Így vágj bele egy hosszabb kihagyás után!
Ha hetek, hónapok teltek el sport nélkül, akkor fokozatosan kell ismét hozzászoktatni a testedet a terheléshez. Czanik Krisztián személyi edző ad néhány tippet az újrakezdéshez.
Fényben az erő – lézeres kezelések a szépség szolgálatában
Életünk számos területén találkozhatunk a lézerrel és élvezhetjük áldásos, segítő hatását. Utánajártunk, hogyan vethető be a bőr egészsége és a szépség megőrzése érdekében.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.