A karácsonyban az ellenállás a legnehezebb. Ellenállni a finom falatoknak, na és persze a rokonok örökös kínálgatásának. Sokan vállat vonva nyúlnak újabb és újabb szelet bejgliért, mások azonban, akik tudják, mi vár rájuk az ünnepek után, jóval óvatosabbak. Ha ön sem szeretne egy ruhaméretet hízni ezalatt a pár nap alatt, akkor legyen meg a maga karácsony-stratégiája!

Túlélni a karácsonyt? Képes rá!

Karácsonyi partik

Soha ne érkezzen éhesen a karácsonyi összejövetelekre! Ha van pár falat a pocakjában, kevesebb késztetést érez végigenni a kínálatot. Döntse el előre, hogy miből mennyit fog enni. Ha kész tervekkel érkezik, kisebb a kísértés. Ha családi rendezvényről van szó, készítsen valami egészséges harapnivalót, amit magával vihet – mintegy ajándékba. Akkor tudni fogja, hogy legalább abból biztonsággal ehet.

Céges bulik

Ne igyon sok alkoholt. Egyrészt igen kínos kollégák – esetleg beosztottak – előtt becsípni, másrészt az alkoholtól megéhezik az ember, és hajlamos olyan ételeket enni, amelyek hatástalanítják az alkoholt, ezek pedig nem éppen salátafélék. Ha céges minirendezvényről van szó, ahová mindenki vitt valamit, akkor bizony nehéz úgy nem enni, hogy senki ne sértődjön meg. Mert ha valakiéből nem eszik, az esetleg megbántva érezheti magát és úgy gondolja, nem ízletes, amit készített. Vegyen mindenből egy nagyon keveset a tányérjára és csak azt egye meg, amit viszonylag egészségesnek ítél. Szabaduljon meg a tányérjától, amint lehet, és utána csak ásványvizet szopogatva mondja a kínálóknak, köszöni, de már jóllakott.

Családi ebédek

Az évnek ebben a szakaszában valahogy összesűrűsödnek a nagy családi ebédek, ahol persze mindenki szeretne kitenni magáért. Megsérteni pedig egy házigazdát sem lehet. Tartsa távol magát mindentől, ami krémes, majonézes, habos. Igen, nem lesz könnyű. Gyorsan mérje fel a kínálatot és válasszon egy biztonságosnak ítélt fogást. (Natúr hús, sült hús, saláta.) Nagy hangon lelkesedjen azért a bizonyos ételért. Soha ne hagyja üresen a tányérját. egye meg a kiszedett étel felét, a többit hagyja ott. Ha bárki aggódna, nyugtassa meg, hogy az étel fantasztikus, finom, csak vesz néhány nagyobb levegőt, mielőtt folytatná az evést. Süteményből olyat válasszon, amely nem krémes vagy habos. Vegyen ki egy darabot, a felét egye meg, a többit pedig hagyja a tányérján.

Mozgás!

Értjük, hogy a karácsonyi teendők között nehéz időt szakítani a testmozgásra, de azért próbálja meg! A sport a legjobb kompenzáló lehetőség a bőséges ebédekkel és vacsorákkal szemben. Részesítse előnyben azokat a sportokat, amelyek évszakhoz vannak kötve. Nagyon jó és hatékony téli sport a síelés, a korcsolyázás, a snowboardozás, a jégkorongozás. Ugyan nem kifejezetten sport, de nagyon jó zsírégető a hólapátolás. Ha leszakadna az ég, ne hagyja ki ezt a remek lehetőséget! Ragadjon lapátot és repüljön a hó!

VÉKONY LÁNYOK TITKAI

JÉGFOLYOSÓ BUDAPESTEN

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink