„Annyi rossz tapasztalatom volt, hogy szerintem már járna nekem is a boldogság! Másoknak annyira könnyű! Igen, elfogyott a türelmem” – 41 éves nő.

Boldog akarok lenni, de úgy érzem, összeomlok!

Az azonnaliság igénye

Amikor valaki eljut az életében arra a pontra, hogy azt érzi, másokhoz képest sehol sem tart, a boldogság megtalálásában lemaradt és ráadásul még magányos is, akkor gyakran lesz türelmetlen és ingerült. Miközben ez érthető érzelmi állapot, azt tudni kell, hogy az emberi kapcsolatok kialakításában, a szeparációs szorongás kezelésében, az önértékelés javításában a gyorsaság nem működik. Hiába gondoljuk azt, hogy „na, eleget szenvedtem, most már dobjon valami mást a gép”, nélkülünk a folyamat nem tud sikeresen futni. És ez lassú folyamat, türelem és kitartás kell hozzá.

Az erős emberekről általában azt hisszük, hogy mindent kibírnak és túlélnek önerőből, mindig ismerik a helyes utat és a feszültségeik csökkentésének a legbiztosabb módját. Akit gyengébbnek látunk, fantáziánkban nyafogós és erőtlen, megoldásaiban tétova és bizonytalan. De vannak az életnek olyan pillanatai, amikor a legerősebb nő is elgyengül, nem lát kiutat, és a szomorúság érzése után az indulatai jelennek meg. Amikor baj van és jó lenne egy működő képlet, minden személyiség először a saját készleteihez nyúl. Ezek a tudattalan tartományban lévő megoldó stratégiák abban segítenek, hogy a legnehezebb szituációt átvészeljük.

Előfordulhat, hogy többszöri próbálkozásra sikerül csak az átmeneti nyugalmat biztosítani, de az is megtörténhet, hogy csődöt mondanak a saját erőforrásaink, és kritikus állapotban lévén, úgy érezzük, összeomlik fejünk felett a tető. Ilyenkor mindenki a karakteréhez illő külső segítséghez fordul. Van olyan például, aki a barátnőjét használja lelki szemetesládának, a legapróbb részletek elemzésével nyaggatja napokon át, és a miértjeire állandóan választ vár tőle.

A párkapcsolat vágya nagyon erős

Manapság rengeteg online lehetőség kínálkozik arra, hogy látszólag könnyen és gyorsan találjon valaki társra. Azonban komoly veszély, hogy az egyébként is nárcisztikus tulajdonságokat felerősítő ismerkedős felületeken olyan karakterű emberekbe botlunk, akik önös érdektől vezérelve vannak fenn. Rengeteg olyan történetet ismerünk, ahol később derült csak ki, hogy a partner valódi személyisége egészen másmilyen, mint amilyennek remélte valaki. A nők, félve a magánytól, gyakran maradnak benn olyan helyzetben, amelyben alárendelt pozícióba kerülnek, és kiszolgáltatottá válnak. De könnyen találkozhatnak olyan férfiakkal (és olykor nőkkel is), akik egyfajta „relationshopping”-ot folytatnak, vagyis válogatnak a kínálatban, mint egy üzletben.

A kutatók szerint ez a fajta viselkedés eléggé hasonlít arra, ahogy online egy tárgyat vásárolunk. Beállítjuk a szűrőket, a kívánt méretet, színt és működési jellemzőket, aztán nézzük, milyen a „felhozatal” a kívánt dologból. Amikor az ismerkedés a tét, a keresett személy jellemzőit ugyanilyen módon alkotjuk meg, és olykor pont ugyanannyira nem törődünk a másik ember érzelmeivel, mint ahogy egy termék megvásárlásánál sem rendít meg minket, ha nem ezt a darabot, hanem mondjuk, egy másikat veszünk meg. Azok a nők, akik ilyen helyzetben találják magukat, azt érzékelhetik, hogy a leendő partner – bár eleinte készséges, kedves és őszintének látszó –, valójában nincs érzelmileg jelen, valahogy diszharmónia érződik vele kapcsolatban. Ez az érzés egyfajta jelzés. Arra figyelmeztet, nem jó, ha az az ember, aki épp fontossá kezd válni számunkra, tulajdonképpen vegyes érzelmeket vált ki belőlünk.

A vegyes érzelem arra utal, lehet, hogy az illető nem hiteles személy, vagyis nincs összhangban az, amit mond, és az, amit mutat. Amikor sürgetően, most azonnal vágyik a boldogságra, sok nő nem figyel erre a fontos jelzésre, csak a vágyai és a fantáziái segítségével alkotott képre figyel és nem a realitásra.

Ezeket már olvasta?

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink