Minden kezdet nehéz. Nézegetjük a naptárt, mikor is lehetne ideálisan elkezdeni egy fogyókúrát. Halogatunk egyre, mindig akad egy kifogás, amiért érdemes elhalasztani a diétát. Ha apró lépésekkel kezdjük a változtatást, akkor könnyebben kitartunk, és a kezdeti nehézségeken is egyszerűbben túllépünk. Ha betartja tanácsainkat, már az első hét után is komoly meglepetésben lesz része.

17 tipp, hogy olvadjanak a kilók

1. Szolid kalóriacsökkentés

Ha igazi nagyevő, csökkentse a napi kalóriamennyiséget a felére. Ha viszonylag kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik, akkor a szokásos bevitt kalória háromnegyedére.

2. Bőséges folyadékpótlás

A víz fontos szerepet játszik a fogyásban. A víz teltségérzetet ad, nem érezzük üresnek a hasunkat.

3. Soha ne hagyjon ki étkezést!

Ha kimaradnak az étkezések, az nem csökkenti a súlyt! Ha kihagy egy étkezést, továbbra is éhes marad, így nagy valószínűséggel a következő étkezésnél a tervezettnél többet fog enni.

4. Mozogjon minden nap!

Tévénézéstől még senki nem lett fitt! Keljen fel és kezdjen el valami mozgást. Az edzéssel fokozza a kalóriaégetést. Annak érdekében, hogy gyorsan meginduljon a súlycsökkenés, iktasson be napi 2 × 30 perc intenzív mozgást. Nem kell feltétlenül edzőterembe menni, keressen videókat a neten vagy vegye elő a régóta porosodó DVD-ket. De kocogni is lehet, ha nehezen megy, akkor csak minimáltempóban.

5. Kerülje a szénsavas italokat!

Ez egy határozott parancs. A szénsavas italok hizlalnak, a diétásak meg szükségtelenek. A szénsav nem előnyös a szervezet számára.

6. Iktassa be a gyümölcsöket és a zöldségeket az étrendjébe!

Cserélje le a sült ételeket és snackeket friss gyümölcsre és zöldségre. Ezeknek magas a rost- és víztartalmuk. Ne felejtse el, hogy a gyümölcsök nagyon sok fontos, sokszor nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak.

7. Csökkentse a mennyiséget!

Mindig fejezze be az étkezést az előtt, hogy egy kétségbeesett böfögéssel jelezné a gyomra, túl van terhelve.

8. Több rostot, kevesebb szénhidrátot!

Rostokban gazdag ételeket válasszon a szénhidrátok helyett. A rostok segítik az emésztési folyamatot, kitisztítják a méreganyagokat a szervezetből.

9. Megfelelő alvás!

Megfelelő időtartamban egy jó éjszakai alvás sokkal többet segít, mint gondolnánk. A nyolc óra alvásmennyiségnek meg kellene lennie mindennap. A megfelelő mennyiségű alvás támogatja az anyagcsere optimális működését, ez pedig a fogyás egyik kulcsa.

10. Számolja az elfogyasztott kalóriát!

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy miből mennyit ettünk. ennek a legegyszerűbb módja, ha naplót vezetünk vagy letöltünk egy ilyen jellegű alkalmazást az okostelefonunkra.

11. Mindennap legyen friss leves!

A kutatások azt mutatják, hogy a friss levesek csökkentik a kalóriabevitelt, ezzel is segítve a hatékony fogyást. Egy gazdag zöldséges leves igazán feldobja a napját.

12. Kerülje a készételeket!

A készételek sok transzzsírt, cukrot és ízfokozót tartalmaznak. A rejtett kalóriákat gyakran elfelejtjük beleszámolni a napi fogyasztásba.

13. Három főétkezés vagy öt-hat kis étkezés?

Inkább az utóbbi. Naponta ötször együnk kellemes mennyiségben. sokkal jobban fenn tudja tartani az energiáját ezzel a módszerrel, nem merül le ebéd után.

14. Kerülje a nassolást!

Az étel utáni sóvárgás és az éhségérzet a legnagyobb ellensége a fogyásnak. A legtöbb ember nem tud ellenállni az intenzív sóvárgásnak, és könnyen beadja a derekát. Na, ettől vastagszik, lássuk be. Ha szeretne leadni két kilót egy hét alatt, felejtse el a nassolást.

16. Csökkentse a tányér méretét!

Nagyobb tányérra több fér, több kalória is jut bele, ez elemi matematika. Használjon kisebb méretű tányért a főételhez is, azt sem kell emeletesre pakolni. A gigatányért használó éttermeket felejtse el.

17. Kerülje a burgonya fogyasztását!

A fogyókúrás program és a krumpli nem túl hatékony párosítás. A burgonyában nagyon sok a szénhidrát, ha meg olajban sült, akkor kész kalóriabomba.

50 tipp, amellyel elkezdheti a fogyást… MOST!

Fogyókúra őszibarackkal – 3 napos mintaétrend

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink