Minden kezdet nehéz, így van ez fogyókúrával, az életmódváltással is. Ám ami az elején nehézséget okoz, az később megszokottá, egyértelművé válik! Csak a kezdeti nehéz szakaszon kell túllendülni, ehhez adunk most 18 jó tanácsot.

18 tuti tipp az álomalakért

1. IGYÁL!

Fogyassz el naponta legalább 2-2,5 liter tiszta vizet. A víz nem csak salaktalanít, méregtelenít és hidratál, serkenti az anyagcserét is!

 

2. FELEZZ!

Felezd meg az ételadagjaid, és az egyik fél adagot tedd el későbbre. Lehet, hogy nem is fogod kívánni, és beéred egy étkezés során a kisebb adaggal is. Fél adag, fele kalória.

 

3. CSAK SEMMI KÉSZÉTEL!

Kerüld az instant ételeket. Rengeteg felesleges sótól, adalékanyagtól és esetleges transzzsírsavtól kímélheted meg magad. A friss étel a legjobb étel.

 

4. SEMMI FINOMÍTOTT CUKOR!

A finomított fehér cukor az egészséges szervezet egyik legnagyobb ellensége. Válassz egészséges alternatívát, hogy elérd az álomalakot!

 

5. MONDJ NEMET AZ ALKOHOLRA!

Rengeteg kalóriát tartalmaz, pusztítja az agysejteket, rongálja a májat és éhessé tesz. Becsípve ráadásul nem az egészséges ételválasztás a legfőbb gondolat.

 

6. ALUDJ ELEGET!

Legalább 7 órát naponta. A kialvatlanság éhessé tesz, a fáradt szervezet pedig cukrot kíván cukorral.

 

7. LELJ SPORTTÁRSRA!

Motiválóbb úgy elindulni sportolni, hogy tudod, valaki vár rád. Magányosan könnyebb a sarokba dobni az edzőcipőt, és inkább elheverni a kanapén. Találj magadnak megbízható edzőtársat!

 

8. JÁTSSZ A ZÖLDSÉGEKKEL!

Az étkezések során tányérod felületének 2/3-át nyers vagy párolt zöldségekkel töltse fel. Pusztán a fennmaradó helyet szánd fehérjére és minőségi szénhidrátokra.

 

9. KERÜLD A NAGY KISZERELÉST!

Ne vásárolj több ételt, nagyobb kiszerelést csak azért, mert olcsóbb. Ha többet vásárolsz, többet is eszel, így többszörösen is elfogyasztoda a megspórolt összeget, ráadásul a nagyobb mennyiség több kalória bevitelét jelenti. Normál adagot, normál áron, normál kalóriaértékkel!

 

10. KÉSZÍTS MENÜKÁRTYÁT!

Minden este írj egy kis kártyát, amelyben megtervezed időre és mennyiségre pontosan, mikor mit fogsz enni. Ezt a kártyát mindennap tedd a pénztárcádba, és ne térj el a tervtől! A tervezetlen étkezések tervezetlen és felesleges kalóriákat eredményeznek.

 

11. VIZEZD FEL!

A gyümölcsleveket, amelyeket meginni készülsz, fele-fele arányban hígítsd fel ásványvízzel. A bevitt kalóriák felét megspórolhatod, és így a szomjad is jobban oltja a finomság.

 

12. ELMÉRETEZVE

Vásárolj egy számmal kisebb ruhát vagy nadrágot, és minden héten egyszer próbáld fel. Sejted már, mi a cél?

 

13. PROBIOTIKUMOT MINDENNAP!

Fogyassz el naponta 1-1,5 dl probiotikumos joghurtkészítményt. Serkenti az anyagcserét, javítja a bélflóra állapotát, segít elkerülni a gyomorproblémákat és erősíti az immunrendszert.

 

14. NE HAGYD KI A REGGELIT!

Egy felmérés szerint aki kihagyja a reggelit, az délben akár 40 százalékkal is több kalóriát fogyaszt el, mint azok, akik rendesen ettek a korai órákban.

 

15. KEZDD A REGGELT CITROMMAL!

Éhgyomorra igyál meg egy citrom facsart levét kevés langyos vízzel hígítva. Így beviszel egy jó adag C-vitamint, ráadásul megindul az emésztés és az anyagcsere. Az első két nap után nem is olyan szörnyű!

 

16. SZEDJ KRÓMOT!

Amennyiben rendszeresen sportolsz, szedj krómot! Fokozza a zsírégetést, növeli a teljesítményt és építi az izmokat.

 

17. LEGYEN SAJÁT ZENELISTÁD!

Állíts össze magadnak egy legalább 30-50 zeneszámból álló listát, amelyet kizárólag sportolás közben hallgatsz. A jó zene motivál, erőt és lendületet ad a mozgáshoz.

 

18. SPORT MINT ÉNIDŐ

Ha éppen ellógni készülsz a testmozgást, gondold meg, a sport jó alkalom arra, hogy csak önmagaddal és az egészségeddel foglalkozz, ráadásul remek alkalom az egyedüllétre, feltöltődésre.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink