Diéta
A legtöbb – kiegyensúlyozott és egészséges – diéta jól tartható, különösen, amíg a körülmények megfelelőek, azaz otthon, családi körben esszük meg a magunk összeállította menüt. De mi a helyzet, ha étterembe megyünk? Az étkezés hirtelen aknamezővé válik, hiszen a legtöbb étterem kínálata tápanyagokban, rostokban szegény, viszont sóban, cukorban és más finomított szénhidrátokban bővelkedik. Nem kell aggódni, néhány egyszerű szabály alkalmazásával könnyen tartható a diéta a vendéglátóhelyeken is.
Színesen
A szivárványdiétát az egészségfenntartó diéták közé soroljuk. Lényege, hogy rengeteg színpompás zöldség és gyümölcs kerüljön a tányérra, megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz juttatva a szervezetet. Miért fontos, hogy minél többféle színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk? A vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és fitokemikáliák a zöldségek és gyümölcsök színét adó pigmentekhez kötődnek. Ha a fogásokat a szivárvány színeiben állítjuk össze, nagy valószínűséggel kielégítjük a napi tápanyagigényünket.
Az egészség a konyhában kezdődik. Közhellyé vált mondás, nem véletlenül. Az egészséges alapanyagok kiválasztása jó kiindulópont, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan készítjük el az ételeket. Sorra vettük a különböző sütési-főzési módszereket, megvizsgálva, hogy az egyes élelmiszerek felhasználásához melyik a legjobb választás.
Minden kezdet nehéz. nézegetjük a naptárt, mikor is lehetne ideálisan elkezdeni egy fogyókúrát. Halogatunk egyre, mindig akad egy kifogás, amiért érdemes elhalasztani a diétát. Ha apró lépésekkel kezdjük a változtatást, akkor könnyebben kitartunk, és a kezdeti nehézségeken is egyszerűbben túllépünk. Ha betartja tanácsainkat, már az első hét után is komoly meglepetésben lesz része.
Minden napra egy szín
Nemcsak azért színesek az ételeink, hogy jobb étvágyunk legyen, hanem mert eltérő hatóanyagokat tartalmaznak. Szögezzük le, hogy ez a színdiéta inkább csak szórakoztató étrendjáték, mintsem komoly tudományos vívmány. Viszont segít abban, hogy változatossá tegyük a táplálkozásunkat!
A különböző fogyókúrák megszámlálhatatlan buktatót rejtenek. Azok, akik rendszeresen alulmaradnak a kilókkal folytatott harcban, gyakran panaszkodnak arra, hogy a kezdeti látványos eredmények után „megáll” a fogyás. Ha nem mozdul a mérleg nyelve, a lelkesedés is alábbhagy. Ahhoz, hogy a fogyókúra sikeres legyen, fontosak a célok, és az, hogy ragaszkodjon a terveihez. Irányelvek az egészséges és sikeres fogyókúrához.
Ha ezekből eszegetsz a nap folyamán többször, jobban fogod bírni a forróságot!
Amikor valaki orvosnak tanul, egy idő után eljön a pillanat, amikor választania kell: marad a nagyvárosi nyüzsgésben vagy keres magának egy nyugodtabb, élhetőbb ritmust.
Már nem kell sokat várnod, és végre megérkezik az igazi strandidő! Ha szeretnél fürdőruhában is magabiztosan tündökölni, akkor ez a kéthetes diéta segíthet abban, hogy akár 4 kilótól is megszabadulj – mindezt éhezés és bonyolult szabályok nélkül.
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni.
Sokan hiszik, hogy az egészséges életmód csakis napi többórás edzéssel és szigorú diétával érhető el. Pedig a valóság sokkal árnyaltabb: már néhány egyszerű, tudatos szokással is rengeteget tehetünk azért, hogy fittebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat.
Ha gyanús jeleket tapasztalunk, habozás nélkül forduljunk orvoshoz, mert az időben diagnosztizált elváltozások nagyon jól kezelhetőek. Figyeljünk oda magunkra!
Előfordul, hogy az elszántság és a belefektetett munka egyszerűen nem elég. Ilyenkor hiába minden diéta, edzés és változtatás, egyszerűen nem mennek le a kilók. Kata esetében a fogyási kudarc egyik oka, a betegségei mellett a sporttal kapcsolatos pszichés gát is volt, így utolsó kísérletként választotta a gyomorkisebbítő műtétet, ami végül hozzájárult testsúlycsökkenéséhez.