Kezdd az alapoknál! Ezek a gyakorlatok akkor is sikerülni fognak, ha jelentősebb túlsúlyod van. A gyakorlatokat otthon is elvégezheted.

3 hatékony hasizomgyakorlat túlsúlyosoknak

1. Dead bug, azaz döglött bogár gyakorlat

Igazi gerincbarát hasizomgyakorlat. Nagyon fontos, hogy a derék végig fixen a talajon maradjon, ne emelkedjen el ívben. Feküdj a hátadra, a derekadat szorítsd le, a hasizmodat pedig feszítsd meg. A karjaidat emeld a mennyezet felé. A lábaid hajlítsa be úgy, hogy 90 fokos szöget zárjon be az alsó és a felső lábszár. Engedd le hátra a bal karodat, közben pedig előre jobb lábadat. Csak addig engedd lefelé a lábad, hogy a derekadat a talajon tudd tartani. Ne siesd el a feladatot, figyelj a helyes kivitelezésre és arra, hogy a megfelelő izmok dolgozzanak. Ismétlés: oldalanként 12 db, felváltva.

 

 

hasizomgyakorlat

Dead bug gyakorlat
Fotó: Shutterstock

2. Bird dog hasprés

A hasizomgyakorlat elvégzéséhez helyezkedj el négykézláb. A gerinced legyen egyenes. Emeld fel és nyújtsd magad elé a jobb karodat, közben pedig emeld meg hátra a bal lábadat. Tartsd meg a pózt 3 másodpercig, majd húzd vissza a karodat és a lábadat úgy, hogy megpróbálod összeérinteni a hasadnál a könyöködet és a térdedet. Ismétlés: oldalanként 12 db.

hasizomgyakorlat bird dog

Bird dog gyakorlat
Fotó: Shutterstock

 

3. Plank alkartámaszban

Az egyik leghatásosabb hasizomgyakorlat kezdőknek, amely az egész törzset kiválóan erősíti. Kiindulóhelyzet: helyezkedj el alkartámaszban. Tartsd a törzsed egyenesen, ne told fel a csípődet és ne is hagyd leesni. Kezdőként már az is remek, ha elsőre ki tudod tartani a plank pozíciót kb. 20 másodpercig. Aztán alkalomról alkalomra növeld kb. 5-10 másodperccel az időtartamot, így folyamatosan fejlődni fogsz.

Mission Impossible Top GIF - Find & Share on GIPHY

 

Miért hasznos a plank?

A plankgyakorlatok – a kivitelezésétől függően – terhelik a törzset, vagyis a has-, hát- és farizmot, a combizomzatot, a vállat, és miközben erősödik a törzsizomzat, javul a tartásunk is. Még több előnyéről itt olvashatsz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink