A lapos has diéta legfőbb célja a has körül lógó úszógumi gyors elégetése. Dietetikusok és orvosok ennek érdekében kidolgoztak egy módszert, most figyelj!

Lapos hasat szeretnél? Ez a tuti módszer, ami segít!

Csak néhány alapszabályt kell betartanunk és villámgyorsan leolvad hasunkról a zsír. Szakemeberek rájöttek ugyanis, hogy bizonyos zsírok fogyasztása hosszú távon jobban felgyorsítja a fogyást, mint annak teljes megvonása. Az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírok, nemcsak nagyon egészségesek, és nem emelik a koleszterinszintet, sőt, inkább csökkentik azt. Ezért a sikeres diéta után is érdemes beépíteni az étrendünkbe ezeket. Az egészséges zsírok megtalálhatók növényi olajokban, olajos magvakban, olívabogyóban, halakban, avokádóban és a csokoládéban (kakaóvajban) is.

avokádó, haj, pakolás, méz, oliva

Az avokádó remekül segíti a lapos has diétát Fotó: shutterstock

Amit minden nap meg kell ennünk a siker érdekében

– 1-2 evőkanál olajat használhatunk naponta sütéshez, pároláshoz a következő fajta olajakból: repce, olíva, földimogyoró, szezám, szójabab, napraforgó, dió.

– Napi 1-2 evőkanál olajos magvat ehetünk édesség helyett, salátákhoz, csirkéhez vagy halakhoz: mandula, kesudió, napraforgómag, mogyoró, fenyőmag, pisztácia, tökmag, dió, szezámmag.

– Fekete vagy zöld olívabogyót tegyünk a salátákba, vagy használjuk tészta elkészítéséhez, esetleg önmagában is ehetünk belőlük.

– 1 fél avokádót szeleteljünk minden salátába!

– 70-90 %-os kakaótartalmú csokoládéból naponta fogyaszthatsz néhány kockát, vagy felolvasztva gyümölcsöket márthatunk bele.

Jó tudni!

A lapos has diéta csak akkor hatékony, ha minden étkezéshez fogyasztunk az egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételekből.

diéta, kérdés, nő

Fotó: Shutterstock

7 étel, amit tilos!

1. SÓ.

A só megköti a szervezetünkben a vizet és felfúvódásokat okoz.

2. KELT TÉSZTA

Az élesztővel és finomított lisztből készült péksüteményeket szigorúan kerülni kell a diéta alatt. Kiváltképp a forró olajban sütött, kelt tésztát.

3. NYERS ZÖLDSÉGEK

Bár a legtöbb diéta ajánlja a nyers zöldségek fogyasztását, a legújabb kutatások szerint, a legjobb, ha fogyasztás előtt egy kicsit megpároljuk azokat, így nem okoznak felfúvódást.

4. RÁGÓ GUMI

A rágózáskor intenzív éhségérzet tör ránk. Mindez azért van, mert rengeteg levegőt nyelünk, ami egyrészről felfúj, másrészről kitágítja a gyomrot és felesleges éhségérzetet kelt.

5. OLAJBAN SÜLTEK

Bármennyire is finom, le kell mondanunk a panírozott, olajban sült ételekről; legyen az rántott hús, sült krumpli, vagy akár rántott zöldségek.

6. SZÉNSAVAS ÜDÍTŐITALOK

Sajnos ezek a finomságok, azon kívül, hogy sok esetben rendkívül cukrosak, tehát hizlalnak még olyan gázokat is tartalmaznak, amik erősen felfújják az embert.

7. MAGAS SAVTARTALMÚ ITALOK

Hasonlóan a szénsavas üdítőkhöz, a magas savtartalmú italok is felfúvódást és hízást okoznak. Ezért kerüljük, a különböző alkoholokat, a kávét, a teát, és a kakaót is.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink