Furcsa, de testünknek ezzel a részével, soha nem vagyunk elégedettek. Állandóan kritizáljuk a popsit: túl nagy, túl puha, vagy túl göröngyös. Pedig valamit tennünk kell, hiszen mindjárt itt a nyár és a popsi bizony vonzza a tekinteteket.

Sportos, gyönyörű popsit szeretnél? Ez a titka!

A popsi legfőbb ellensége a cukor, és ráadásul ennek az első számú raktározó helye a fenék. Anyai ösztöneink miatt ugyanis ide halmozunk fel minden fontos tápanyagot, ami a túléléshez, gyerekneveléshez szükséges. Terhesség, szoptatás esetén mindez megbocsátható, de hogyan tudjuk kivédeni ezt a fajta raktározási ösztönt életünk más szakaszában? A legfontosabb, hogy minden cukortartalmú ételt kizárólag délelőtt együnk, mert estig még képes a szervezet feldolgozni. Tehát egy kis reggeli lekvár és egy gombóc fagylalt még belefér, de este már csak gyümölcsöt ehetünk, ha nem akarjuk fenekünket növeszteni.

A legjobb a kemény

Ha kerek és izmos popsit szeretnénk elengedhetetlen, hogy kerüljön a tányérunkra nap mint protein, vagyis hús. Legegészségesebbek a finom halételek és a szárnyasok. De a szép popsi érdekében le kell mondanunk mindenről, ami zsíros, így a vörös húsokról is. Sajnos még egy kiadós marhaszeletet sem fér bele. A narancsbőr ellen pedig a legjobb megoldás, ha rendszeresen antioxidánsokban gazdag zöldteát iszunk. Fogyasszuk hűtve, cukor nélkül, mentalevéllel ízesítve. Vagy válasszunk gyógyteakeveréket, melynek alapja zsurlófű, csalán és illatos verbéna legyen. Forrázzunk le belőlük három evőkanálnyit egy liter vízzel, hagyjuk ázni 10-15 percig, majd szűrjük le. Töltsünk meg vele egy üveget és a nap folyamán fogyasszuk el.

A szép fenékhez nem elég a diéta! Hiszen a koplalás és mozgáshiány miatt csak még lazábbak lesznek a szöveteink, és az a kevés izom is leépül, ami eddig tartotta a fenekünket. Ez azért történik, mert a szervezet a legkönnyebben az izmoktól tudja elvonni az energiát. Ha átgondolatlanul diétázunk, lehet, hogy fenekünk csökken, de ettől még nem leszünk boldogabbak. Hiszen így csak lógósabb, petyhüdt, ernyedt fenékre teszünk szert.

Jó tudni!

A popsi esetében nem elég, ha szép izmos és formás, az is fontos, hogy narancsbőr mentes legyen. Ezért nem árt rendszeresen méregtelenítő turmixokkal kiegészítenünk a diétánkat!

Bajnok turmixok narancsbőr ellen

Narancs-grapefruit turmix

  • 1 grapefruit
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál citromlé

A grapefruitot és a narancsot hámozzuk meg és vágjuk cikkelyekre. Turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a citromlevet. Tehetünk hozzá mentaleveleket is!

Alma-sárgarépa turmix

Fotó: shutterstock A formás popsi esetében is fontos a táplálkozás

  • 2 szem alma, hámozva, mag nélkül
  • 1 szál sárgarépa
  • 50 gr cékla
  • 100 gr fehér szőlő

Az almát és a sárgarépát tisztítsuk meg, daraboljuk fel! A többi gyümölccsel együtt turmixoljuk össze, és már kész is a méregtelenítő csoda!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink