Mi sem bizonyítja jobban, hogy az egészségtudatos étkezés a fénykorát éli, minthogy egyre többen hagyják el étkezéseikből a húst, a glutént vagy éppen a laktózt. (Ez esetben azokról beszélünk, akik nem valamilyen betegség – érzékenység, allergia – miatt döntenek a „mentes” élet mellett, hanem elvi meggyőződésből, az egészségesebb életmód miatt.) Azt gondolnánk, ha így étkezünk, garantált a fogyás, holott ez egyáltalán nincs így. Összeszedtünk pár hibát, amelyet az egészséges étkezés jegyében elkövethetünk. Íme, néhány jó tanács, nem csak vegáknak.
Diéta
Elűztük, kiiktattuk az étrendünkből. Lefaragtuk a popsinkról, pocakunkról, kegyetlen bánásmóddal izommá alakítottuk, és úgy hisszük, végleg megszabadultunk tőle. de a zsír makacs ellenfél. Elég, ha egy pillanatra lankad a figyelmünk, és visszatámad. Ott és akkor csap le, ahol és amikor a legjobban fáj. Vigyázat! Ha egy diétának vége és elértük az álomsúlyt, akkor sem dőlhetünk hátra. Mert a zsír lesben áll és visszavág.
Kegyetlen dolog az éhség. Ám sajnos elkerülhetetlen, ha az ember belevág egy komolyabb fogyókúrába. Akárhogy is, olyan módszer nem létezik, amely fogyaszt, ugyanakkor soha nem lesz az ember éhes vagy kívánós. Legyen azonban kitartó és ne adja fel a diétáját! Kitartás nélkül nincs eredmény sem. A siker érdekében vessen be néhány egyszerű trükköt, hogy a teltségérzete minél tovább tartson!
Bár sokan küzdenek ma Magyarországon túlsúllyal, lássuk be, mégiscsak zajlik az egészséges életmód forradalma. Egyre divatosabb egészségesen étkezni, ha akarunk, mindennap új fogyókúrát próbálhatunk ki, más és más edzésformába kezdhetünk. Trendi lett követni ezeket az irányzatokat, ami sajnos azzal is jár, hogy rengeteg téves információ kering – az internetnek köszönhetően egyre szélesebb körben. Ezek között válogattunk, és cáfolunk, ha kell.
Mit tudnak?
Időről időre divatossá válnak bizonyos élelmiszerek, amelyekről eleinte vagy senki nem hallott, vagy már olyan régen száműzték őket a kedvencek közül, hogy feledésbe merültek. Napjainknak is megvannak a maga kedvencei, így túl az acerola- és a guaranaőrületen, most eljött a jicama és a chia ideje is!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.