A nők nagy része nem szívesen ismeri be, de általában sokkal több ételt fogyaszt el egy-egy étkezés alkalmával, mint amennyire a szervezetének szüksége van. Ilyenkor valami „megtéveszti” az érzékeket, és tévesen azt kelti az agyban, hogy azonnal pótolni kell az energiát. Megmutatjuk, mi az öt leggyakoribb oka, hogy éhesnek érzi magát és segítünk, hogy jobban odafigyeljen arra, mennyi ételt fogyaszt.
Diéta
Tiltott
Ha korog a gyomra, logikus, hogy eszik pár falatot. De mi van akkor, ha olyan ételeket fogyaszt, amelyek nem csillapítják az éhségét? Az, hogy jóllakottnak érzi már magát, bonyolult folyamat eredménye. És ez a folyamat könnyen sérül, egyebek között akkor is, ha olyan élelmiszert vagy innivalót fogyaszt, amelynek a tápanyagtartalma nem megfelelő.
Barátai, családtagjai a diétája kellős közepén étterembe vagy koktélozni csábítják? Lelki szemei előtt máris kalóriahegyek lebegnek, és előre rettegő pillantásokat vet a mérleg felé? Ne ijedjen meg, minden étteremben lehet helyesen választani anélkül, hogy egy percre is feladná a diétáját. Ha megfelelő étterem IQ-val rendelkezik, akkor egyetlen étlap sem foghat ki önön. Még akkor sem, ha első ránézésre zsírosabbnál zsírosabb és cukrosabbnál cukrosabb fogásokat kínálnak. Tesztelje gasztronómiai tudását, és még a legkeményebb fogyókúra alatt se féljen az éttermektől.
Viszlát!
Azt már tudjuk, hogy a zsír nem úgy ég, ahogy azt elképzeltük, de az kétségtelen tény, hogy vannak növények és gyümölcsök, amelyekkel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Ha ezeket beillesztjük a napi rutinba, akkor elégedetten nyugtázhatjuk, sokat tettünk azért, hogy laposabb legyen az a pocak. Persze azért nem baj, ha nem felejtjük el, hogy a jól beállított diéta és a napi fél óra mozgás a zsírégetés két alappillére. Ha ehhez a kettőhöz megvan a megfelelő elszántság, és ki is tartunk mellettük, akkor miért ne próbálnánk ki ezeket az alapanyagokat, ételeket? Építsük be az étrendünkbe mindegyiket, hátha valóban sikerül maximalizálni a fogyást. Vesztenivalónk nincs.
Mindig vannak olyan élelmiszerek, amelyek az újabb és újabb étkezési trendeknek köszönhetően népszerűek. Általában a kínálat együtt nő az igényekkel, de néha – például a szélsőséges időjárásnak és a gyenge termésnek köszönhetően – kevesebb jut az üzletek polcaira az éppen aktuális kedvencből. Ilyen esetekben nem kell, hogy lemondjon a finomságokról, keressen egészséges alternatívát.
Már minden adott napra vonatkozó étkezést letudott, elfogyasztotta a kiszámolt kalóriákat, és a pocakja mégis hangosan morogva követeli a nap utolsó morzsáit? Hát adja meg neki, ami jár, és ne feküdjön le üres hassal! Ha éhesen fekszik le, akkor az alvása zaklatott lesz, a vércukorszintje pedig reggelre sosem látott mélységekbe zuhan. Inkább egyen meg egy könnyű, vacsora utáni nasst és hajtsa békés álomra a fejét. Az alábbi könnyű ételektől sem elhízni, sem álmatlanul forgolódni nem fog!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.