Életünk minden percét egészségesen élni? Képtelenség! Még szerencse, hogy nem is kell: elég, ha naponta pár percet szánunk az egészségünkre. Egy-egy perc, apró trükkök sora elég ahhoz, hogy egészségesebbek, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk. Sőt ezek az apró változtatások nem is igényelnek hosszabb „rákészülést”, az itt és most jegyében is tehetünk az egészségünkért.
Egészség
Itt az ősz. Újra a rohanásé a főszerep, és egyre nagyobb a stressz. A betegségek könnyen megtalálják az embert, és nem is gondolunk arra, hogy ennek milyen erős lelki háttere van. Az őszi járványokat csak az idő lehűlésére és a fertőző ágensek terjedésének számlájára írjuk, arra nem gondolunk, hogy nem mindenki kapja el a fertőző betegségeket – ahhoz, hogy megbetegedjünk, kell egy fogékony szervezet is. Ekkor szokott felvetődni a kérdés: hogyan erősítsük az immunrendszerünket?
Manapság egyre több olyan hír lát napvilágot, amely a hagyományos mezőgazdaság káros hatásaival, az élelmiszerekben található növényvédőszer-maradványok egészségügyi kockázataival foglalkozik. Igazolódni látszik, hogy érdemes a biót választani? Ha igen, miért is? Összeállításunkban az ökogazdálkodás előnyeiről, a bioélelmiszerek értékéről olvashatnak.
Így készítse el!
Vannak olyan élelmiszerek, melyek rendszeres fogyasztása nagyon fontos lenne az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk miatt, ám valamiért nem sikerült a kedvencek közé küzdeni magukat. Ilyen alulértékelt élelmiszereket gyűjtöttünk most össze, és bemutatjuk, miért is lenne érdemes megbarátkozni velük.
Egyre gyakrabban figyelmeztetnek, hogy ne sózzuk meg nagyon az ételeinket, mert a konyhasó nincs jó hatással a vérnyomásunkra, sőt a jelentős mennyiségű, tartós sófogyasztás magas vérnyomás (hipertónia) betegséget, szívinfarktust, szív- és érrendszeri betegségeket, agyvérzést is okozhat. A legfrissebb kutatások szerint a túlzott sóbevitel további betegségek kockázati tényezője is lehet, például a gyomorrák, a csontritkulás (osteoporosis), a vesebetegség, a bal kamrai szívizom megvastagodása (hypertrophia) és a cukorbetegség, valamint autoimmun betegségek kialakulását is elősegítheti.
A megfelelő étrend, a rendszeres mozgás és a hormonbarát táplálkozási tippek segítségével 50 felett is formában maradhatsz.
Az air fryer nemcsak ropogós krumplihoz vagy csirkéhez ideális – pár perc alatt diétás sütiket is varázsolhatsz vele! Mutatunk három gyors, egészséges receptet, amivel bűntudat nélkül élvezheted az édességet.
A gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi szuperélelmiszer: serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, és egy frissítő házi shot formájában a diéta és a fitnesz program tökéletes kiegészítője lehet.
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.