Diéta
A legtöbb – kiegyensúlyozott és egészséges – diéta jól tartható, különösen, amíg a körülmények megfelelőek, azaz otthon, családi körben esszük meg a magunk összeállította menüt. De mi a helyzet, ha étterembe megyünk? Az étkezés hirtelen aknamezővé válik, hiszen a legtöbb étterem kínálata tápanyagokban, rostokban szegény, viszont sóban, cukorban és más finomított szénhidrátokban bővelkedik. Nem kell aggódni, néhány egyszerű szabály alkalmazásával könnyen tartható a diéta a vendéglátóhelyeken is.
Színesen
A szivárványdiétát az egészségfenntartó diéták közé soroljuk. Lényege, hogy rengeteg színpompás zöldség és gyümölcs kerüljön a tányérra, megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz juttatva a szervezetet. Miért fontos, hogy minél többféle színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk? A vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és fitokemikáliák a zöldségek és gyümölcsök színét adó pigmentekhez kötődnek. Ha a fogásokat a szivárvány színeiben állítjuk össze, nagy valószínűséggel kielégítjük a napi tápanyagigényünket.
Az egészség a konyhában kezdődik. Közhellyé vált mondás, nem véletlenül. Az egészséges alapanyagok kiválasztása jó kiindulópont, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan készítjük el az ételeket. Sorra vettük a különböző sütési-főzési módszereket, megvizsgálva, hogy az egyes élelmiszerek felhasználásához melyik a legjobb választás.
Minden kezdet nehéz. nézegetjük a naptárt, mikor is lehetne ideálisan elkezdeni egy fogyókúrát. Halogatunk egyre, mindig akad egy kifogás, amiért érdemes elhalasztani a diétát. Ha apró lépésekkel kezdjük a változtatást, akkor könnyebben kitartunk, és a kezdeti nehézségeken is egyszerűbben túllépünk. Ha betartja tanácsainkat, már az első hét után is komoly meglepetésben lesz része.
Minden napra egy szín
Nemcsak azért színesek az ételeink, hogy jobb étvágyunk legyen, hanem mert eltérő hatóanyagokat tartalmaznak. Szögezzük le, hogy ez a színdiéta inkább csak szórakoztató étrendjáték, mintsem komoly tudományos vívmány. Viszont segít abban, hogy változatossá tegyük a táplálkozásunkat!
A különböző fogyókúrák megszámlálhatatlan buktatót rejtenek. Azok, akik rendszeresen alulmaradnak a kilókkal folytatott harcban, gyakran panaszkodnak arra, hogy a kezdeti látványos eredmények után „megáll” a fogyás. Ha nem mozdul a mérleg nyelve, a lelkesedés is alábbhagy. Ahhoz, hogy a fogyókúra sikeres legyen, fontosak a célok, és az, hogy ragaszkodjon a terveihez. Irányelvek az egészséges és sikeres fogyókúrához.
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.